powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΥΔΙΑ ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Επείγουσα επιστολή απέστειλε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου ,μετά την χθεσινοβραδινή πλημμύρα του ναού από την έντονη βροχόπτωση . 


 

Η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο και εφημέριο του Ιερού ναού π. Ελευθέριο Μίχο εστάλει στον βουλευτή Αργολίδος Γιάννη Γκιόλα και του ζητά ως κυβερνητικός βουλευτής να μεριμνήσει  μετά και τα τελευταία γεγονότα στο ναό , ώστε να οριστεί ραντεβού με την νέα Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου για το γνωστό θέμα στατικότητας και επικινδυνότητας του ιστορικού κτηρίου . 

 


Η επιστολή αυτή κοινοποιήθηκε και στον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο ,τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλο, τους δύο άλλους βουλευτές Αργολίδος Γ.Ανδριανό και Γ.Μανιάτη και στην διευθύντρια της Αρχαιολογίας Ναυπλίου Α.Παπαδημητρίου. 


Να σημειωθεί πως η επικινδυνότητα κατάρρευσης τμήματος του Μητροπολιτικού ναού όσο και του διπλανού κτηρίου στο ναό, του Ενετικού ,είναι πολύ μεγάλη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης επισκευής .


Τον συγκεκριμένο ναό στο Ναύπλιο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες για να θαυμάσουν την εξαιρετική αγιογραφία του, ενώ είναι πανελληνίως γνωστός όχι μόνο για την ιστορικότητα του καθώς εδώ διαδραματίστηκαν μεγάλα ιστορικά γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας αλλά και για το φημισμένο αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Νταβίντσι.

 

--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: