powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Το μήνυμα του υποψήφιου δήμαρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη προς τους δημότες.

Φίλες και Φίλοι Δημότες της Επιδαύρου,
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 είναι προ των πυλών. Σε μια εποχή οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη καλούμαστε να αναδείξουμε την Δημοτική Αρχή της επόμενης πενταετίας.
Μιας περιόδου που θα προκληθούμε να αντέξουμε και να επιβιώσουμε μόνοι μας ως Δήμος και ως κοινωνία. Σε αυτό, λοιπόν, το τοπίο που προδιαγράφεται, η συνταγή του Δημάρχου – “Λογιστή” των ψίχουλων που δέχεται ως επιχορήγηση από το κράτος και της όποιας βοήθειας περιμένουμε να λάβουμε από διάφορους σωτήρες, έχει τελειώσει. Τα δεδομένα άλλαξαν και αλλάζουν μέρα με τη μέρα, δίχως να αναλογίζεται κανείς τις συνέπειες σε σοβαρό βαθμό.
Οι Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου, ως δημοτική ομάδα, έχοντας γνώση και γνώμη για το γίγνεσθαι του Δήμου Επιδαύρου είναι έτοιμη να δώσει τον αγώνα της ώστε να αλλάξουμε νοοτροπία και να δημιουργήσουμε μόνοι μας τη ζωή που θέλουμε. Δημιουργηθήκαμε στις βάσεις μιας υπάρχουσας δημοτικής παράταξης η οποία ανανεώθηκε στο 70% της με πρόσωπα νέα που κουβαλούν φρέσκιες ιδέες και έχουν όρεξη για δουλειά, ενώ την στελέχωσαν άνθρωποι που έχουν αποδείξει την πορεία τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην τοπική κοινωνία. Πετυχημένοι στον τομέα τους. Άνθρωποι με επάγγελμα και όχι επαγγελματίες πολιτικοί. Από εκεί προέκυψα κ εγώ. Μέσα από τις διαδικασίες μιας Δημοτικής ομάδας και όχι με την επιβολή ενός κόμματος.

Δημιουργηθήκαμε από την ανάγκη να εκφράσουμε και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας για πρόοδο της κοινωνίας αλλά και να φρενάρουμε την αδιαφορία, το τέλμα, τη ανυπαρξία και την μιζέρια της σημερινής Δημοτικής Αρχής

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ένα και μοναδικό. Ανάπτυξη του τόπου από εμάς τους ίδιους. Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε αυτόν τον τόπο. Τα πολιτιστικά μας μνημεία συνθέτουν ένα ιδιαίτερο ιστορικό μωσαϊκό. Τα προϊόντα μας, η ομορφιά του τοπίου μας και ο τουρισμός μας, είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στον δρόμο της Ανάπτυξης. Της ενδογενούς τοπικής ανάπτυξης.

Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πρέπει να λειτουργήσουμε σαν οικογένεια εσωτερικά και ως επιχείρηση εξωτερικά. Δεν χρειάζεται πολλά χρήματα αυτό το σχέδιο δράσης. Όρεξη χρειάζεται και ανθρώπους να το πιστεύουν. Εμείς και το πιστεύουμε και μπορούμε να το πετύχουμε!

Έτσι, με τον τρόπο αυτό, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τους νέους μας και τους ενεργούς πολίτες στον Δήμο μας. Έτσι θα προσπαθήσουμε να βάλουμε θετικό πρόσημο στο βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας μας και θα αξιοποιήσουμε ότι απλόχερα μπορεί να μας δώσει τούτος ο τόπος.

Σας ζητάμε να στηρίξετε την προσπάθεια της επόμενης δημοτικής αρχής η οποία θα προέρχεται από τους Ενεργούς Δημότες Επιδαύρου. θα προέρχεται από εσάς και από εμάς! Μέσα από την κοινωνία μας και όχι μέσα από κομματικούς μηχανισμούς.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει όρεξη να κουραστεί λίγο παραπάνω και να σκεφτεί διαφορετικά, πέρα από μικρορουσφέτια, επούλωση λάκκων και προσπάθεια συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας ένα μήνα πριν τις εκλογές, δείχνοντας μας ότι το 2014 μας περνούν για ανόητους.

Δεν ζητάμε να στηρίξετε εμάς μόνο και μόνο γιατί πρέπει να διοικήσουμε το Δήμο και να φύγει μια ομολογουμένως ανίκανη δημοτική αρχή. Ζητάμε να μας ψηφίσετε για να αλλάξουμε νοοτροπία, ζητάμε να δώσετε εντολή να ξεφύγουμε από το παλιό και το φθαρμένο. Ζητάμε να είστε κ εσείς μέρος της ανατροπής και της αλλαγής σκέψης.

ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Επιδαύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: