powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ξαφνικά έγιναν οι πρωτάρηδες του διαδυκτίου ...

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι υπάρχουν στην περιοχή της Ερμιονίδας και μετά το αποτέλεσμα των εκλογών σε ότι αφορά τους σταυρούς προτίμησης προς τον Δημήτρη Σίδερη , πρόσωπα τα οποία κρύβονται πίσω από τον τίτλο μίας οικολογικής οργάνωσης κλπ.



Οι συγκεκριμένοι κύριοι έτρωγαν ΣΙΔΕΡΑ προεκλογικά για να πάρουν απάντηση στα καυτά ερωτήματα που έθεσαν προς τον υποψήφιο κο Δημήτρη Σίδερη .


Από το Σάββατο το απόγευμα οι απαντήσεις έχουν αποσταλεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους όπως και στη δική μας .
Μη ξεχνάμε πως το Σάββατο ήταν μία μέρα πριν τις εκλογές και η ανάρτηση των απαντήσεων Σίδερη στα blogs των όψιμων ενδιαφερόμενων για το περιβάλλον κυρίως , ίσως να του έδινε λίγη ακόμη δύναμη σε ψήφους κάτι που προφανώς δεν θα άρεσε στους γεμάτους απορίες blogers, που ξαφνικά δηλώνουν πρωτάρηδες στο διαδύκτιο, όταν ξέρουν πολύ καλά το χειρισμό του, αφού βλέπουμε καθημερινές αναρτήσεις όχι μόνο κειμένων αλλά και διαφόρων link, εικόνων , video κλπ.

Η φτηνή δικαιολογία για τη μη έγκαιρη ανάρτηση των απαντήσεων Σίδερη.
(  Μολις εφτασε σημερα Δευτερα 11.30 το μαιλ του κ Σιδερη που πραγματι απεσταλει το Σαββατο στις 4.20 το απογευμα στην ηλεκτρονικη διευθυνση μου.

Το θεμα ειναι πως εγω μολις το πηρα.Για να μην αδικω τον ανθρωπο.Πιθανα το ιδιο εγινε και με τους αλλους ιστολογους.
Μια τηλεφωνικη επιβεβαιωση οταν προκειται για θεματα της τελευταιας στιγμης δεν βλαπτει.
Ειμαστε εξ αλλου ολοι πρωταρηδες με το διαδυκτιο. )


Κύριοι σταματήστε το δούλεμα γιατί εμείς που μένουμε μόνιμα στον τόπο ξέρουμε ποιοι είστε και πότε είστε εδώ και πότε βρέχετε τα πόδια σας στα νερά του Ιονίου και προπάντων σταματήστε να λειτουργείτε ως κριτές των πάντων .
Τo anatoliko blog έχει ένα και μοναδικό σκοπό , αυτόν της ενημέρωσης και της πληροφόρησης των πολιτών της Ανατολικής Αργολίδας μέσα από ρεπορτάζ της ομάδας που το υποστηρίζει .
Αυτή είναι η πρώτη και μοναδική σύσταση προς τους επικριτές μας .
Αν υπάρξει η ανάγκη στο μέλλον θα επανέλθουμε με ρεπορτάζ και αποκαλύψεις όχι μόνο για πρόσωπα αλλά και ομάδες που λειτουργούν εις βάρος του τόπου υποστηρίζοντας συγκεκριμένα συμφέροντα .


Φιλικά , η ομάδα του anatoliko blog.



Για την ιστορία παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις του Δημήτρη Σίδερη .



Ποια η γνώμη σας για σιδηροδρομική σύνδεση της Ερμιονίδας με το κέντρο του νομού με την δημιουργία σύνδεσης παραλιακής Ναυπλίου- Ιρίων – Κρανιδίου - Ερμιόνης. Ήδη η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί από το κόμμα των οικολόγων Πράσινων Αργολίδας.




Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι η πολιτική απομόνωση της Ερμιονίδας θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Η παγιωμένη σε κάποιους αντίληψη ότι η Αργολίδα ξεκινά και τερματίζεται στην Αργοναυπλία είναι και ξεπερασμένη κι επικίνδυνη. Και επιπλέον είναι και επιζήμια για την ανάπτυξη του νομού γιατί μένει ουσιαστικά αναξιοποίητο ένα σημαντικό για την οικονομία κομμάτι της Αργολίδας. Έχω την άποψη ότι πρώτο μέλημα είναι η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Ναυπλίου – Ερμιονίδας, μέτρου που καθυστερεί χαρακτηριστικά, και σε δεύτερο επίπεδο η δημιουργία της επέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής που θα δώσει διαφορετική δυναμική σ’ όλο τον νομό. Κι αυτό είναι έργο εφικτό και υλοποιήσιμο. Απαιτείται πολιτική βούληση και θάρρος.





Ποια η θέση σας για την άμεση έναρξη προγράμματος μείωσης του όγκου των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, διαχωρισμού στην πηγή (στα σπίτια);



Η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για την Πράσινη Ανάπτυξη προωθεί οτιδήποτε μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ασφαλώς και πρέπει να υλοποιηθεί αμέσως η ανακύκλωση στην Ερμιονίδα. Το μέτρο αυτό είναι «εκ των ων ουκ άνευ» στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Στην πατρίδα μας υλοποιείται μόνο σε μεγάλους αστικούς δήμους και όχι πάντα με επιτυχία, με ευθύνη των Δήμων αλλά και των κατοίκων. Είμαι πάντως ένθερμος υποστηρικτής αυτής της διαχείρισης απορριμμάτων. Η μείωση ωστόσο του όγκου των απορριμμάτων πέρα από υποχρέωση της πολιτείας είναι και ζήτημα παιδείας και κουλτούρας του πολίτη. Η κομποστοποίηση των απορριμμάτων είναι ένα πρωτοποριακό μέτρο που θα πρέπει να δούμε τους τρόπους εφαρμογής του. Όπου εφαρμόζεται πάντως στο εξωτερικό μειώνει τον όγκο των σκουπιδιών έως και 50%, επομένως δεν πρέπει να αγνοήσουμε αυτή τη λύση.



Ποια η θέση σας για τις υπάρχουσες ιδιωτικές γεωτρήσεις και το πέρασμα τους στον έλεγχο και κυριότητα των Δήμων. Ποια η θέση σας για μονάδες αφαλάτωσης κρατικές η ΣΔΙΤ



Για να περάσουν οι ιδιωτικές γεωτρήσεις στην κυριότητα των Δήμων, προς όφελος των πολιτών, απαιτούνται μεγάλα κονδύλια. Κάτω από την υπάρχουσα οικονομική δυσπραγία των Δήμων οφείλουμε να αναζητήσουμε πρώτα άλλες προσφορότερες και πιο υλοποιήσιμες λύσεις.

Οι μονάδες αφαλάτωσης μπορούν σε ένα βαθμό να καλύψουν την ανάγκη νερού για τις καλλιέργειες. Θα πρέπει όμως να μελετηθούν προσεκτικά οι επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στη θαλάσσια μόλυνση, γιατί δεν είναι λογικό να επιλύουμε ένα ζήτημα δημιουργώντας άλλο μεγαλύτερο. Ασφαλώς όμως, η λύση του Αναβάλου, όταν υλοποιηθεί, δεν αρκεί από μόνη της για να αντιμετωπίσει επαρκώς το πρόβλημα.



Ποια η θέση σας για κρατική επιχορήγηση του πανάκριβου σήμερα ποσίμου εμφιαλωμένου νερού, και πως μπορεί να γίνει αυτό.



Το νερό είναι βασικό αγαθό κι ο χαρακτήρας του θα πρέπει να είναι δημόσιος. Το μέτρο επιχορήγησης της αγοράς του εμφιαλωμένου νερού είναι ένα θέμα που μπορεί να δώσει ανακούφιση στους πολίτες, ειδικά στους χαμηλοεισοδηματίες. Πριν όμως γίνει αυτό θα ήταν αναγκαίο να εξαντληθούν όλες οι προσπάθειες για εξεύρεση μόνιμης λύσης στο πρόβλημα της λειψυδρίας και της ποιότητας του νερού.



Πως μπορεί να ξεκινήσει σήμερα εξοικονόμηση του νερού της βροχής σε ρέματα και ποτάμια της επαρχίας μας.



Είναι μονόδρομος πλέον η υλοποίηση έργων υποδομών, όπως είναι τα μικροφράγματα, για τη συγκράτηση των όμβριων υδάτων. Οφείλουμε όμως να αλλάξουμε τον υδατοβόρο τρόπο ποτίσματος των χωραφιών και κυρίως πρέπει να ελεγχθεί η εμφάνιση πληθώρας πισίνων σε εξοχικά και ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.





Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει άμεσα με την λυματολάσπη των Βιολογικών καθαρισμών Ερμιόνης Κρανιδίου καθώς και με την διάθεση των υγρών υπολοίπων.



Η χώρα μας, ανάμεσα σε όλες ευρωπαϊκές, έχει τον μικρότερο αριθμό σταθμών για την ασφαλή επαναχρησιμοποίηση της λυματολάσπης. Θεωρώ ότι η προσφορότερη αξιοποίηση της παραγόμενης λυματολάσπης είνι η χρήση της ως λίπασμα των καλλιεργειών. Η χρήση της στην αγροτική καλλιέργεια θα απαλλάξει τους αγρότες από το υψηλό κόστος χρήσης των λιπασμάτων. Η γεωργική χρησιμοποίηση της αποτελεί μία από τις πλέον ορθολογικές επιλογές, που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα γιατί το υλικό αυτό περιέχει συστατικά που βελτιώνουν τις φυσικές ιδιότητες του εδάφους και ενισχύουν σημαντικά τη γονιμότητά του.



Πως βλέπετε την ίδρυση μεγάλου πολιτιστικού κέντρου Ερμιονίδας με αίθουσα θεατρική κινηματογράφου σχολές χορού μουσικής ζωγραφικής βιβλιοθήκη (με παραρτήματα στους δυο Δήμους) καθώς και χώρο κοινωνικών και πολιτικών συγκεντρώσεων των πολιτών. Καθώς επίσης και την ίδρυση μεγάλου αθλητικού κέντρου που θα εξυπηρετείται με δημόσια μέσα μεταφοράς.



Ο πολιτισμός σε όλες του τις εκφάνσεις αποτελεί ξεχωριστό μέλημά μου. Η ενασχόληση μου με τη ΘΟΕ, ως ενεργού μέλους στην 20ετή παρουσία του στην Ερμιονίδα, με ευαισθητοποιεί ιδιαιτέρως. Είμαι απόλυτα θετικός και ανοιχτός να κουβεντιάσουμε διεξοδικά οποιαδήποτε ιδέα, όπως αυτές που αναφέρετε, που θα συμβάλλουν στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας.



Τι συγκεκριμένα μέτρα μπορούμε να πάρουμε για την εισαγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας στο Δημόσιο αλλά και την ενίσχυση πρακτικών στον ιδιωτικό τομέα με στόχο την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.



Η στροφή στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας (ηλιακή και αιολική κατά κύρια βάση) δεν πρόκειται να μείνει στα λόγια. Είναι επιτακτική ανάγκη και αποτελεί αιχμή του δόρατος της Πράσινης Ανάπτυξης. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πρέπει να βασιστεί στην προώθηση τέτοιων νέων, ήπιων και φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας. Επιβάλλεται σε μια περιοχή, όπως η δική μας, να αξιοποιηθούν ευκαιρίες για τοποθέτηση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών. Προς το σκοπό αυτό θα ασκηθεί πίεση για δημιουργία ανανεώσιμων μορφών ενέργειας με κρατική πρωτοβουλία.





Τέλος πως βλέπετε την ένωση των δυο Δήμων Ερμιόνης - Κρανιδίου καθώς και όλων των συλλόγων και φορέων της περιοχής κάτω από μια κοινή προσπάθεια που θα εξασφαλίσει ανθρώπους και πηγές χρηματοδότησης.



Είναι ένα ζήτημα που είναι πολύ πιθανόν να το αντιμετωπίσουμε ως πρόκληση στο εγγύς μέλλον. Η απάντηση δε θα πρέπει να είναι αβασάνιστη και βιαστική. Οφείλουμε να μελετήσουμε προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά όλοι οι φορείς της περιοχής πριν καταλήξουμε.



.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΝ BLOG ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ .ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 31/12/2006 ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΔΟΡΟΥΦΙ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ

πολυκαρπος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ.ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΒΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΒΡΕΓΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ.ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕΝΕΤΕ ΕΔΩ;ΜΟΝΙΜΑ;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ. ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ; ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙΤΕ ΣΑ ΜΕΣΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ;ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ .ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΒΡΕΧΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ.