powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ



Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε σήμερα 3 Δεκεμβρίου στο Ναύπλιο.

Στην δράση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ατόμων με αναπηρία Αργολίδας και ο Δήμος Ναυπλιέων πήραν μέρος παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Ο μικροί μαθητές πήραν για λίγο την θέση των ατόμων με αναπηρία και βίωσαν στην πράξη τις δυσκολίες που έχουν τα άτομα αυτά στην μετακίνηση τους.



Επίσης η δράση περιελάμβανε τον χρωματισμό των προβλεπόμενων θέσεων πάρκινγκ για ΑΜΕΑ και την διανομή ενημερωτικού υλικού από μέλη του Συλλόγου.

Την δράση παρακολούθησε και ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος που τόνισε πως ο σεβασμός στα άτομα με κινητικά προβλήματα δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σήμερα που είναι η  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αλλά όλο τον χρόνο και θα πρέπει από τις μικρές ηλικίες να γίνεται βίωμα ο σεβασμός αυτός. 




Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.



Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε το 1992 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.




STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια: