powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Προς αναβολή η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία


Σε αναβολή φαίνεται να οδηγούνται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε πολλά εκλογικά σημεία. Την τελική απόφαση για το εάν θα διεξαχθούν σήμερα οι εκλογές θα λάβουν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος σε λίγη ώρα.


Αναβολή της διαδικασίας ζήτησε νωρίτερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του δεν θα είναι υποψήφιος.Όπως καταγγέλλεται, η εταιρεία που ανέλαβε τη διαδικασία δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες, ενώ απουσιάζουν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων. Σε ορισμένα εκλογικά σημεία ξεκίνησε η διαδικασία χειρόγραφα, αλλά η νομική υπηρεσία του κόμματος τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.Mεταξύ των υποψηφίων και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής υπήρχε συμφωνία να διακοπεί η ψηφοφορία και να μη συνεχιστεί χειρόγραφα, όπως το 2009, σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του μηχανογραφικού ελέγχου των ψηφοφόρων, λόγω φόβων αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε με ανάρτησή του στο Twitter ότι δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής και συνέστησε στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 09:00 π.μ., αναμένοντας ενημέρωση.

O Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε στο Τwitter ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσα προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι νεοδημοκράτες και ζήτησε άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε μέσω Τwitter να μην ξεκινήσουν να πηγαίνουν να ψηφίσουν ακόμα οι νεοδημοκράτες. «Μήν ξεκινήσετε να πηγαίνετε να ψηφίσετε ακόμη. Μόλις εχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο» έγραψε.



STUDIO B&G

Δεν υπάρχουν σχόλια: