powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ


Ανήμερα της εορτής  των Εισοδίων της Θεοτόκου  στην Λιβαδειά ,στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος και εν συνεχεία στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του  Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης  Παύλου , ο Οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και συλειτουργούντων  των Μητροπολιτών Αργολίδος Νεκταρίου , Φωκίδος Θεόκτιστου και Λιβαδείας Γεωργίου .  Ο Μητροπολίτης Σισανίου  αναφέρθηκε  στο μήνυμα της μεγάλης Θεομητορικής  εορτής, επισημαίνοντας πως η Παναγία είναι καρπός της προσευχής των γονέων της και η αμοιβή για την εμπιστοσύνη τους στον Θεό. Αφού το μοναδικό παιδί, η Θεοτόκος την οποία εισάγουν στο Ναό μεταβάλλεται σε καθαρότατο Ναό και γίνεται η ευδοκία του Θεού και σωτηρία του ανθρώπου.


Από σήμερα ξεκινούν οι καταβασίες των Χριστουγέννων εισάγοντας μας στο κλίμα της του Χριστού Γεννήσεως χάρη στην Παναγία μας.



Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Θηβών  κ. Γεώργιος πριν τη λιτανευτική πομπή ευχαρίστησε όλους που συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και ευχήθηκε προς τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και τον ευσεβή λαό χρόνια πολλά, ευλογημένα και καλή δύναμη δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και τόνισε την ενότητα όλων μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: