powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΛΩΡΙΑΝΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ.


STUDIO B&G 


Ναό Αγίου Νικόλαου Φλωριανοπόλεως στην Βραζιλία. Ο νέος εφημέριος της κοινότητας αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Καρκαγκέλης κληρικός της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου αποσπασμένος σε αυτήν της Μπουένος Άιρες βοηθούμενος από των εξ Αθηνών αναγνώστη Ευστάθιο Ζανάκη και σύσσωμη η ελληνική κοινότητα ξεκίνησαν το θείο δράμα με την ακολουθία του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων εσπέρας, συνεχίζοντας καθημερινά έως την μεγάλη Πέμπτη την παράδοση του Μέγα Μυστηρίου, για να φτάσουν στο γεύμα της αγάπης την Κυριακή του Πάσχα.
Η Κοινότητα που αριθμεί περίπου 50 οικογένειες και πολλοί απο αυτούς είναι 4ης και 5ης γενιάς μαζί με ανθρώπους που ταξίδεψαν και από άλλες κοινότητες της επαρχίας κάνοντας ταξίδι 3-4 αλλά και 5 ωρών για να εορτάσουν το Άγιον Πάσχα γέμισαν το Ναό με την πληροφορία ότι το φετινό Πάσχα θα είχε άμεσο άρωμα Ελλάδας.
Μετά δε την αναστάσιμη λειτουργία αφού ευλογήθηκαν τα κόκκινα αυγά  ακολούθησε πασχαλινό δείπνο που είχαν ετοιμάσει οι παλαιότερες κύριες έχοντας μνήμες Ελλάδας από την πρώτη γενιά που έφτασε στην Φλωριανόπολη.  Η προσπάθεια με την προτροπή του νέου εφημερίου να διδαχθούν οι νεότερες γυναίκες της κοινότητας για να μην χαθεί η παράδοση έφερε αποτέλεσμα αφού μέχρι και μικρομάνες κάθισαν να διδαχθούν τα έθιμα και τις παραδόσεις!



Δεν υπάρχουν σχόλια: