powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Σαν τον κλέφτη ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ναύπλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ




Ο πρωθυπουργός που υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με το «λεφτά υπάρχουν» και παρέδωσε μετά τις εκλογές τη χώρα και το λαό στην μέγγενη του ΔΝΤ και των αγορών επισκέπτεται την πόλη του Ναυπλίου αύριο Παρασκευή στις 11 στο Βουλευτικό.
Η επίσκεψή του αυτή κρατήθηκε κρυφή, σαν .............................
επτασφράγιστο μυστικό. Έγινε γνωστή μόλις το μεσημέρι της Πέμπτης. Σε άλλες εποχές θα οργανωνόταν για βδομάδες ένα ολόκληρο πανηγύρι από κομματικά στελέχη, πολιτικάντηδες και πανηγυρίζοντες κολαούζους και θα είχε συνεχή προβολή από τα ΜΜΕ.
Άλλοι καιροί, άλλα ήθη. Τώρα ο πρωθυπουργός της τρόικας πηγαίνει σαν τον κλέφτη από πόλη σε πόλη για να αποφύγει τη δίκαιη αγανάκτηση των εργαζόμενων, των ανέργων, των μικρομεσαίων για την πολιτική του που διαλύει τα απομεινάρια του κράτους πρόνοιας, καταργεί δικαιώματα των εργαζόμενων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα, κλείνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξαθλιώνει την αγροτιά, αυξάνει τους ανέργους, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο.
Ο Γ. Παπανδρέου θα διαβουλευτεί, υποτίθεται, με τους τοπικούς φορείς. Το γεγονός ότι οι τοπικοί φορείς πληροφορήθηκαν την επίσκεψή του λιγότερο από μια μέρα πριν, δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να διαβουλευτεί με κανέναν: απλώς θέλει συνεργούς και υποστηρικτές στο έγκλημα πουπραγματοποιεί με την υποστήριξη του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Κλείνουν σχολεία, κλείνουν-υποβαθμίζουν νοσοκομεία, πουλάνε δημόσια γη και επιχειρήσεις, οδηγούν την κοινωνία στην απόγνωση, αγνοούν τις αντιδράσεις των πολιτών και ύστερα στήνουν ένα “θέατρο διαβούλευσης”.
Καλούμε τους φορείς να γυρίσουν την πλάτη στον πρωθυπουργό του ΔΝΤ, της ΕΕ, του κεφαλαίου. Συναίνεση ας ψάξει να βρει σε ΝΔ, ΛΑΟΣ και στο στενό κομματικό του περίγυρο. Δεν θα τη βρει στους πολίτες, ούτε καν στην πλειοψηφία της βάσης του κόμματός του.
Ο Γ. Παπανδρέου είναι ανεπιθύμητος στο Ναύπλιο και σε όλη τη χώρα. Αν θέλει να κάνει κάτι πραγματικά καλό για την χώρα, ο ίδιος και η κυβέρνησή του, αυτό είναι να φύγουν και να πάρουν μαζί τους ότι μας έφεραν στο μικρό διάστημα διακυβέρνησής τους: το μνημόνιο, τα μέτρα και την τρόικα.
Η χώρα μπορεί να σωθεί μόνο αν δημιουργηθεί ένα κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα δώσει διέξοδο “δυσαρεστώντας” δανειστές και τρόικα και υποστηρίζοντας τα συμφέροντα  και τους κόπους του λαού.
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: