powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Καρναβαλικές Εκδηλώσεις σε όλα τα Τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Επιδαύρου - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    
 Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει βυθίσει σε κατήφεια τους ανθρώπους, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις καταφέρνουν να επαναφέρουν στο προσκήνιο τη χαρά, το κέφι και το γλέντι σ’ όλες τις γειτονιές και τις πλατείες με αποκορύφωμα τις καρναβαλικές παρελάσεις στην Αρχαία, Νέα Επίδαυρο, Δήμαινα την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 και την εμπνευσμένη και θεαματική παρέλαση στο Λυγουριό την Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011. Σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν παρέστη ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Γκάτζιος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τιμώντας με τη παρουσία τους τους διοργανωτές και τους πολίτες που συμμετείχαν.


Λυγουριό

       Πιστοί και φέτος στην αποκριάτικη παράδοση οι λυγουριάτες, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, διοργάνωσαν το καθιερωμένο – πλέον – καρναβάλι της Καθαρής Δευτέρας 7 Μαρτίου 2011 (ΔΗ.Κ.Ε.Π.ΕΠ. – Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ») με την ογκώδη παρέλαση αρμάτων και το πλήθος των ......................................
..........................καρναβαλιστών.
       Με το απαράμιλλο κέφι τους οι συμμετέχοντες κατάφεραν να μεταδώσουν τον ενθουσιασμό τους και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των θεατών λόγω της πλούσιας και ευρηματικής θεματολογίας αλλά και της αισθητικά ποιοτικής παρουσίασής τους. Η εκδήλωση κορυφώθηκε στον προαύλιο χώρο των Σχολείων Γυμνασίου – Λυκείου όπου εν μέσω μουσικής και χορού κάηκε ο Καρνάβαλος.


Άγιος  Δημήτριος

      Οι κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κωστούρο, τον δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Εμμανουήλ, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Δημήτρη Χρήστου, τον τοπικό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Πίτσα, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Αργολίδας «Αγνούντα», με μεράκι και όρεξη άρχισαν το απόγευμα της Κυριακής της Αποκριάς 6 Μαρτίου 2011 να ψήνουν σουβλάκια και να χορεύουν γύρω από μια μεγάλη φωτιά στην πλατεία του χωριού. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το παιδικό τμήμα του Χορευτικού  με το δάσκαλο κ. Νίκο Τυροβολά. Παρά το ψιλόβροχο, το γλέντι κράτησε μέχρι αργά και μάλιστα η εμφάνιση της «Καμήλας» - παλιό τοπικό έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο – ξεσήκωσε και ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Αρχαία  Επίδαυρος

          Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 άρχισε το 3ο Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχ. Επιδαύρου υπό την αιγίδα του Δήμου Επιδαύρου. Συμμετείχαν περίπου 80 παιδιά απ’ όλο το δήμο και το έπαθλο για τη νικήτρια ομάδα ήταν 200€.
          Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε το Επιδαυρίτικο Καρναβάλι στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου που παρέσυρε στους καρναβαλικούς ρυθμούς του όλους τους παρευρισκόμενους.


Νέα  Επίδαυρος

         Στη Νέα Επίδαυρο οι εκδηλώσεις που οργάνωσε το Αναπτυξιακό Σωματείο Νέας Επιδαύρου «Η Πιάδα» ξεκίνησαν απ΄ την Τσικνοπέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011 όπου έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο φαγοπότι με παραδοσιακές πίτες (τραχανόπιτες, γαλατόπιτες, μακαρονόπιτες), άφθονο κρασί και χορός γύρω απ’ τη μεγάλη φωτιά στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου.
         Συνέχισαν με τον Αποκριάτικο χορό στο κέντρο «Πανόραμα» το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011 όπου με ζωντανή μουσική, πλούσια δώρα και αμείωτο κέφι κατάφεραν να ξεσηκώσουν και να ενθουσιάσουν τους παρευρισκόμενους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ολοκλήρωσαν με τη 18η καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή της Αποκριάς όπου άρματα καμωμένα με φαντασία και συμμετέχοντες μετέδωσαν τη ζωντάνια, τη χαρά και την αισιοδοξία σ’ όλους τους θεατές των οποίων μάλιστα η προσέλευση ήταν μεγάλη. Τέλος, στην πλατεία της Εθνοσυνέλευσης άναψαν μια μεγάλη φωτιά, όπου έκαψαν τον Καρνάβαλο. Κατά τη διάρκεια της καύσης μοιράζονταν από τους καρναβαλιστές πλούσια εδέσματα (κρέας, κεφαλοτύρι, και άλλα) καθώς και σοκολατάκια και καραμέλες. 


  Δήμαινα

          Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μουσαίος» την Κυριακή της Αποκριάς  6 Μαρτίου 2011 διοργάνωσε για πρώτη φορά με τη βοήθεια των κατοίκων και του δημοτικού σχολείου Δήμαινας Καρναβάλι, με ιδιαίτερη επιτυχία. Η παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών κατέληξε στην πλατεία του χωριού όπου ακολούθησε χορός γύρω απ’ τη φωτιά, φαγοπότι και κάψιμο του Καρνάβαλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: