powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμιος ο Φετφατζίδης!

Ο ελληνικός Τύπος τον έχει απογειώσει. Σειρά λοιπόν τώρα πήραν και οι ξένοι, οι οποίοι -όπως καταγράφει το gazzetta.gr- δεν θα μπορούσαν να μην ασχοληθούν με την εμφάνιση του Γιάννη Φετφατζίδη κόντρα στο Ισραήλ. 
Ο τραυματισμός του Σωτήρη Νίνη έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό άσο του Ολυμπιακού να παίξει το δεύτερο μόλις ματς του με την Εθνική Ανδρών. Ο 20χρονος με την εμφάνισή του δικαίωσε τον Φερνάντο Σάντος για την εμπιστοσύνη που του έδειξε χρησιμοποιώντας τον σε ένα τόσο σημαντικό ματς.


Ο Φετφατζίδης άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά με αποτέλεσμα να στρέψει πάνω του τα βλέμματα των ξένων. Μόνο απλές αναφορές δεν ήταν αυτές που έγιναν για το νέο αστέρι του Ολυμπιακού. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τι έγραψε ο διεθνής Τύπος για τον 20χρονο άσο.
uefa.com: «Ο Φετφατζίδης ήταν ένας μόνιμος κίνδυνος κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο με τις εξαιρετικές ντρίμπλες και την μεγάλη ταχύτητά του».
sportinglife.com: «Το πρώτο πρόβλημα για τον Φερνάντο Σάντος ήρθε στο 15ο λεπτό όταν ο Σωτήρης Νίνης αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού. Αντικαταστάθηκε από το νεαρό άσο του Ολυμπιακού, Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος έδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ακόμη περισσότερα δείγματα του εξαιρετικού ταλέντου του. Ο Φετφατζίδης ήταν συνεχώς η μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για την άμυνα του Ισραήλ».
NBC: «Ο Σωτήρης Νίνης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 15ο λεπτό μετά από μαρκάρισμα του Ραμί Γκέρσον. Όμως, ο 19χρονος αντικαταστάτης του, Γιάννης Φετφατζίδης, ταλαιπώρησε τους φιλοξενούμενος όλο το βράδυ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση».
Εκτοξεύεται η αξία του!
Σε διάστημα ενός μήνα η αξία του Γιάννη Φετφατζίδη στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει πενταπλασιαστεί και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προβληματίζονται για το αν η ρήτρα των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιό του είναι αρκετή.
Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του transfermarkt.de. Η γερμανική ιστοσελίδα η οποία ασχολείται με την αξία των ποδοσφαιριστών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και συνεργάζεται με πολλούς ευρωπαίους μάνατζερ, αναφέρει ότι η τιμή του Φετφατζίδη έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε ενάμιση μόλις μήνα. Στην αρχή της σεζόν βρισκόταν στις 300.000, όσο δηλαδή στοιχίζουν οι αντίστοιχοι νέοι του Ολυμπιακού. Πλέον η τιμή του 20χρονου άσου αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, ο «Φέτφα» έχει αρχίσει να αποκτά πλήρως ενημερωμένα προφίλ σε ιστοσελίδες μεγάλων μάνατζερ του εξωτερικού ή σε αυτές που ασχολούνται εκτενώς με τα νέα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστικό είναι πως στην ιστοσελίδα του διάσημου Ισραηλινού μάνατζερ, Πίνι Ζάχαβι, την imscouting.com ο νεαρός ερυθρόλευκος διαθέτει το πιο ενημερωμένο προφίλ σε σχέση με τους υπόλοιπους συνομήλικούς συμπαίκτες του.
Στη βρετανική ιστοσελίδα που καταγράφει ταλαντούχους παίκτες από όλο τον κόσμο, την football-talents.co.uk υπάρχει και η εξής περιγραφή:

«Φυσικά χαρακτηριστικά: Είναι αριστεροπόδαρος ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει επαρκώς και το δεξί. Είναι μόλις 1.65 αλλά είναι αρκετά σκληρός. Διαθέτει τεράστια ταχύτητα και επιτάχυνση.
Θέση: Είναι μεσοεπιθετικός ο οποίος προτιμά να αγωνίζεται πίσω από τον σέντερ φορ ή σαν δεύτερος επιθετικός. Παρόλα αυτά, αγωνίζεται εξίσου αποδοτικά και σαν δεξί εξτρέμ, θέση από την οποία αρέσκεται να συγκλίνει προς τα μέσα και να σουτάρει με το αριστερό.
Τεχνικά χαρακτηριστικά: Παίκτης με τεράστια ικανότητα στην ντρίμπλα σε κλειστό χώρο. Διαθέτει εξαιρετική πρώτη επαφή με τη μπάλα στοιχεία που τον καθιστούν άκρως επικίνδυνο στο ανοιχτό παιχνίδι. Παράλληλα, οι πάσες του είναι εξαιρετικές τόσο σε κοντινή όσο και μακρινή απόσταση, ενώ εκτελεί και στημένες φάσεις.
Πνευματικά χαρακτηριστικά: Δημιουργικότητα, μαχητικότητα, αντίληψη του χώρου και υψηλή εργατικότητα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του.
Συνολική εκτίμηση: Πρόκειται για έναν εκρηκτικό ποδοσφαιριστή, με εξαιρετική τεχνική. Είναι από τους παίκτες που μπορεί να κερδίσει ένα ματς μόνος του και παρόλο που είναι νωρίς, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ποδοσφαιρική ιδιοφυία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: