powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟN ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 STUDIO B&G

 

Στις 14 Φεβρουαρίου 2015, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Αργολίδας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος, διοργάνωσαν εκδήλωση στην αίθουσα διαλέξεων «Οικογενείας Νικολάου Μαζαράκη» του ΚΕΣ, για να τιμήσουν τον μεγάλο Έλληνα Μαθηματικό, Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, με θέμα:  «Μνήμη Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, 65 χρόνια από τον θάνατό του».

Η Άννα Σταυρακοπούλου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΚΕΣ κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης. O Ιωάννης Εμμανουήλ, Kαθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών ως εκπρόσωπος της Ε.Μ.Ε. απεύθυνε   σύντομο χαιρετισμό, αποδίδοντας φόρο τιμής στο μεγάλο Μαθηματικό. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Παναγιώτης Σταυρινός, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εισήγησή του ε

είχε θέμα: «Στοιχεία από το επιστημονικό έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και οι προεκτάσεις του».

Η εκδήλωση έληξε με την εισήγηση του Νικόλαου Μπουμπάρη, Προέδρου του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, με θέμα «Μεταξύ Ανατολής και Δύσεως: Η κοσμοθεωρία του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή». Την εκδήλωση συντόνισε η Αλεξάνδρα Καστάνια, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή. Το παρών του μεταξύ άλλων έδωσε στην εκδήλωση ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός.

 


STUDIO B&G

Δεν υπάρχουν σχόλια: