powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι 2011


Για άλλη μια χρονιά, το Λυγουριό και η ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας ζει σε ρυθμούς καρναβαλικούς. Μικροί, νέοι και ενήλικες, προετοιμάζονται για τη στιγμή της μεγάλης παρέλασης την Καθαροδευτέρα 7 Μάρτη στις 11 το πρωί, όπου και κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρέλαση αρμάτων που σατιρίζουν την καθημερινότητα, την πολιτική εξουσία και τους πολιτικούς σε όλες τις βαθμίδες, δίνοντας μια άλλη διάσταση σε επίκαιρα θέματα που θα σας διασκεδάσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την ταβέρνα “ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ” στη δυτική είσοδο του Λυγουριού και θα καταλήξει στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου όπου και θα ακολουθήσει το κάψιμο του καρνάβαλου.
Εκεί θα έχει στηθεί η ταβέρνα μας από την οποία θα διατεθούν δωρεάν άφθονα νηστίσιμα όπως χαλβάς, τουρσί, λαγάνες και καλό κρασί συντροφιά με ελληνική παραδοσιακή μουσική και χορό μέχρι αργά το απόγευμα. 
 Η καυστική σάτιρα και η διασκέδαση έχουν τον πρώτο λόγο στην όλη εκδήλωση, που αποτελούν και το βασικό στοιχείο της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών, αλλά και της δυναμικής συμμετοχής του κόσμου.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ” και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Επιδαύρου (ΔΗ.Κ.Ε.Π.ΕΠ.).
Τα Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι χρονολογείται από το 1981, με μία διακοπή λίγων χρόνων, έχει δε καταφέρει να γίνει αρκετά δημοφιλές και να έχει τη μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών σε σχέση με τα καρναβάλια της ευρύτερης περιοχής.
 Η προετοιμασία ξεκινά αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και διαρκεί μέχρι και την παραμονή της Καθαρής Δευτέρας. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα άρματα που κατασκευάζονται είναι φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη προς το θεσμό από εθελοντές κάθε ηλικίας, που αφιερώνουν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους καθημερινά.
Βασικό σύνθημα του Λυγουριάτικου Καρναβαλιού είναι το: “Στάχτη μπινελίκι και μουντζούρα είναι η δική μας η κουλτούρα”, αφού αυτή τη μέρα όλα τα «κακά» λόγια επιτρέπονται και συγχωρούνται συνοδευόμενα φυσικά με τα κλασικά αλευρομουτζουρώματα !!!
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Καθαροδευτέρα στο Λυγουριό, να γλεντήσουμε με πολύ κέφι και χορό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: