powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κατηγορίες για μεθόδους δικτατορικού καθεστώτος από τον πρώην Αντιδήμαρχο Ασκληπιείου, Δημήτρη Κωστόπουλο

Πριν από δύο μήνες περίπου ο πρώην αντιδήμαρχος Ασκληπιείου Δημήτρης Κωστόπουλος είχε δημοσιεύσει τα 397 ονόματα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τη στήριξη του και ένα κείμενο το οποίο υπέγραφαν και εξηγούσε τους λόγους που οι συγκεκριμένοι πολίτες στήριζαν την υποψηφιότητα του.
Σήμερα ο Δημήτρης Κωστόπουλος  με νέο κείμενο που πλέον δεν υπογράφεται από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας αλλά μόνο από τον ίδιο, ανακοινώνει την αποχώρηση του από την εκλογική μάχη της 7ης Νοέμβρη.
Οι κατηγορίες για  πιέσεις, νοθείες,  απειλές και πράξεις που θυμίζουν άλλες εποχές και μεθόδους δικτατορικού καθεστώτος δεν διευκρινίζεται για ποιον η για ποιους απευθύνονται, κάτι που γεννά ερωτήματα στην τοπική  κοινωνία , όπως επίσης,  ενώ στην συγκεκριμένη ανακοίνωση γίνεται αναφορά για πλήρες ψηφοδέλτιο έτοιμο να κατατεθεί, δεν ανακοινώθηκε ούτε ένα όνομα υποψηφίου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του πρώην Αντιδήμαρχου Ασκληπιείου κου Δημήτρη Κωστόπουλου.

Παρά το γεγονός ότι ο Δημοτικός Συνδυασμός με τίτλο «Όραμα και Ελπίδα» του οποίου υπήρξα επικεφαλής, ήταν ήδη συμπληρωμένος για κατάθεση στο αρμόδιο Πρωτοδικείο, σειρά απαράδεκτων γεγονότων που συνέβησαν με ανάγκασαν να πάρω την απόφαση, έστω την ύστατη στιγμή, σε συνεννόηση με τους υποψηφίους του Συνδυασμού, να αποχωρήσουμε από την εκλογική αναμέτρηση...

Ως επικεφαλής της κίνησης αυτής θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υποψήφιους του Συνδυασμού που πίστεψαν και διέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτό το εγχείρημα και τους εκατοντάδες πολίτες του νέου Δήμου Επιδαύρου που στήριξαν με την υπογραφή τους την υποψηφιότητα μου, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Με τιμά ιδιαίτερα.
Οι πιέσεις, οι νοθείες, οι απειλές , πράξεις που θυμίζουν άλλες εποχές, και με μεθόδους δικτατορικού καθεστώτος, συνέβαλαν στην απόφαση να μην είμαι μέρος αυτής της διαδικασίας, που δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία και την ελεύθερη βούληση. Άτομα κατευθυνόμενα από οικονομικά και παραπολιτικά συμφέροντα έδωσαν το στίγμα τους, οι σημερινοί «υμνητές της Δημοκρατίας» τορπίλισαν έναν ομαλό και δημοκρατικό αγώνα. Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν δύναμαι να συνεχίσω και να γίνω μέτοχος κανενός κακού στους απλούς Δημοκρατικούς Συμπολίτες μου. Ύστερα από τριαντακονταετή θητεία στα τοπικά δρώμενα από διάφορες υπεύθυνες θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, ήρθα αντιμέτωπος πρώτη φορά με τέτοιες ανάρμοστες συμπεριφορές.
Εύχομαι η νέα γενιά παρακολουθώντας όλα αυτά να μπορέσει να απεγκλωβιστεί από αυτές τις πρακτικές, να αποτελέσει παράδειγμα για τους παλαιότερους, που κάποιοι από αυτούς οδήγησαν τον τόπο σε αυτό το κατάντημα, και να ηγηθούν ενός πνεύματος εμπνεόμενο από Δημοκρατία, Αξιοκρατία και Ήθος. Θα είμαι δίπλα τους σε όποιο τέτοιο τόλμημα προβούν στο μέλλον.
Ελπίζω τέλος ότι οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι που θα αναμετρηθούν, όποιος και αν εκλεγεί εξ αυτών να έχει τον χρόνο και να ασχοληθεί αποκλειστικά καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του, με την διοίκηση του Δήμου και όχι με άλλες υπηρεσιακές του ενασχολήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: