powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ



Στον προσκυνηματικό  Ιερό Ναό  του Αγίου Αναστασίου  Ναυπλίου τελέσθηκε το Σαββάτο  19 Δεκεμβρίου 2015, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος  Νεκταρίου , με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων καθώς και ευσεβών πιστών που πλήρωσαν τον ως άνω Ιερό Ναό.



Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μέσα σε κλίμα συγκινήσεως την εις Διάκονο  χειροτονία του Μιχαήλ Καλαμαρά , ο οποίος θα διακονεί στην  Μητρόπολη Αργολίδος 



 Ο νεοχειροτονηθείς, βαθιά συγκινημένος από το φοβερό Μυστήριο της Ιεροσύνης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμή που του έκανε , την οικογένεια του, τον πνευματικό του πατέρα π. Σπυρίδων Βασιλάκο ,  από την Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ιερέα στον Ιερό ναό του Ευαγγελιστού Λουκά στη Θήβα  κι όλους όσους παραβρέθηκαν στην εις διάκονο χειροτονία του. Ο νέος Ιεροδιάκονος κατάγεται από την Άμφισσα και μένει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, ενώ όπως ο ίδιος τόνισε έχει ρίζες από την Κωνσταντινούπολη.  Ο νέος Διάκονος  από μικρό παιδί ζούσε με τον πόθο της Ιεροσύνης .  Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο νέος διάκονος δέχθηκε ευχές από το εκκλησίασμα.




STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: