powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ



Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), Κοινωφελές Ίδρυμα με Νομική Μορφή Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζει κι εφέτος την πολύχρονη επιστημονική πορεία του στη χάραξη εθνικών στρατηγικών για την αντιμετώπιση της σύγχρονης «μάστιγας» του σακχαρώδη διαβήτη. Μετά από μια εικοσαετία - και πλέον - σημαντικών πρωτοβουλιών εκπαίδευσης και ενημέρωσης του Ελληνικού ιατρικού δυναμικού και του ευρύτερου κοινού, το Κέντρο αναλαμβάνει και για το 2015 τη διοργάνωση Ενημερωτικών Διημερίδων σε τρεις πόλεις της Ελλάδας: τη Σητεία, την Αθήνα και το Ναύπλιο.



Πρόκειται για άλλη μια συντονισμένη δράση ευαισθητοποίησης των Ελλήνων πολιτών στη σύγχρονη καλπάζουσα «επιδημία» του σακχαρώδη διαβήτη, με κεντρικό τίτλο «Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στη Σητεία τον Οκτώβριο, στην Αθήνα το Νοέμβριο και στο Ναύπλιο το Δεκέμβριο του 2015 και αποσκοπούν στην έγκυρη ενημέρωση ιατρών και πολιτών γύρω από τον σακχαρώδη διαβήτη, την έγκαιρη πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.



Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προληφθεί. Αυτό είναι το μήνυμα που στοχεύει να διαδώσει για άλλη μια χρονιά το Ε.ΚΕ.ΔΙ., προσκαλώντας εσάς όλους, με τη συμμετοχή και την παρουσία σας, πολύτιμους αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια.  Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδος Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ανδριανός, ο αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού.




STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια: