powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΗ


Αναχώρησε από την Αργολίδα  για την ακριτική Χίο ,το Ιερό κειμήλιο του υφάσματος εμποτισμένο με το αίμα του Αγίου Αγγελή του Αργείου την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015.  Στα πλαίσια της προσκύνησης του Ιερού  κειμηλίου του Αγίου Αγγελή του Αργείου στον Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη του Ναυπλίου καθημερινά τελούνταν Ιερές ακολουθίες .



 Κατά την αναχώρηση του Ιερού υφάσματος του Αγίου τελέστηκε η ιερά παράκληση παρουσία του Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και κατόπιν εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Χίου παρέλαβε το κειμήλιο για την επιστροφή του. Να σημειωθεί πως το ιερό αυτό κειμήλιο έφερε προς προσκύνηση στην Αργολίδα μετά από προτροπή του συλλόγου Δεσμοί αίματος ,ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος. Το κειμήλιο αυτό αρχικά τέθηκε προς προσκύνηση στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Άργους και κατόπιν τέθηκε προς προσκύνηση στο Ναύπλιο.   Εφέτος συμπληρώθηκαν 202 χρόνια από το μαρτύριο του Αγίου Αγγελή του Αργείου .Το άγιο κειμήλιο κατείχε η οικογένεια του αειμνήστου Ιερέως Μάρκου Βασιλάκη, εφημερίου στην Χίο. Ο κ. Βασιλάκης είναι  παππούς  του Μητροπολίτου Χίου. Ο Άγιος Αγγελής είναι ο προστάτης Άγιος του συλλόγου Δεσμοί Αίματος και κάθε χρόνο τον τιμάνε όλως ιδιαιτέρως .




Ο Άγιος Αγγελής ο Νεομάρτυρας μαρτύρησε στη Χίο. Η καταγωγή του ήταν από το Άργος της Πελοποννήσου και ζούσε στο Κουσάντασι (Έφεσο) της Μικράς Ασίας. Εργαζόταν ως πρακτικός γιατρός. Ήταν άνθρωπος ήσυχος, ευλαβής, φιλακόλουθος και ελεήμων.




STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια: