powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΕΓΙΝΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΟΥΣ


Συνεδρίαση πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους την Τετάρτη το απόγευμα στο Εργατικό Κεντρο Άργους για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη από τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.

 

Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος ανέφερε: 

 

Μετά από κοινή διαπίστωση όλων μας , αρκετοί καταναλωτές πελάτες μας που διαμένουν στις γύρω από το Αργος περιοχές ,αποφεύγουν να έρχονται στην Πόλη μας λόγο της μεγάλης ταλαιπωρίας με το κυκλοφοριακό και με τη αφαίρεση θέσεων στάθμευσης ,τουλάχιστον κατά προσέγγιση 500 θέσεων, που δεν αντικαταστάθηκαν , με αποτέλεσμα την κάθετη πτώση του τζίρου μας τους τελευταίους μήνες. 


 

Να διευκρινίσουμε μόνο, ότι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση αντίθετοι με το έργο της ανάπλασης, το οποίο ζητάμε να ολοκληρωθεί τάχιστα, αλλά με το ταυτόχρονο απρογραμμάτιστο και χωρίς καμιά συνεννόηση κλείσιμο κεντρικών δρόμων όπως η Δαναού ,Νικηταρά ,Καλλέργη , Μπελίνου το κλείσιμο της Φείδωνος κάθε Τετάρτη και Σάββατο μέχρι να τελειώσουν την ανάπλαση της Πλατειάς Δημοκρατίας (Λαϊκή Αγορά ) , και στην συνέχεια το προσωρινό κλείσιμο της Τσώκρη και άλλων σημείων, που για την ώρα δεν γνωρίζουμε, από τη στιγμή που ο Δήμος δεν μας έχει ενημερώσει ποτέ για αυτά τα θέματα.


Από το κλείσιμο κεντρικών δρόμων ζημιώνεται το σύνολο των εμπόρων (στεγασμένου και υπαιθρίου) αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών και φυσικά ταλαιπωρείται ο κόσμος που έρχεται στο Αργος ή που μένει μόνιμα .


Το θέμα είναι να γίνει η ανάπλαση με δίκαιο καταμερισμό στις δυσκολίες, για όλους .τους επαγγελματίες ,μιας και μας αφορά όλους...



Μας αφορά όλους και αν δεν το συζητήσουμε και δεν ενεργήσουμε ανάλογα η περίοδος των γιορτών πιθανότατα να είναι ιδιαίτερα ζημιογόνος για τα μαγαζιά μας.


Συνάδελφε θέλουμε και την δική σου γνώμη και πρόταση , γι αυτό σου ζητούμε να παρευρεθείς στο Εργατικό κέντρο Άργους την Τετάρτη 25/11/2015 στις 17,30 το απόγευμα .
ΘΕΜΑ:

1.Συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα του κυκλοφοριακού σε Φείδωνος ,Τσώκρη και άλλους δρόμους εν όψη εορταστικής περιόδου''. 

2. Συζήτηση για την εύρεση θέσεων στάθμευσης.

Μετά το πέρας  της συνεδρίασης εκδόθηκε ψήφισμα που αναφέρει:

 

Κατά την συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου 2015 με θέματα συζήτησης : 

 

1) Κυκλοφοριακό και 2) Εύρεση θέσεων στάθμευσης (Δημοτικό παρκινγκ) διαπιστώσαμε ότι το κλείσιμο της Δαναού ,Νικηταρά, Καλλέργη , Μπελίνου και το προσωρινό κλείσιμο της Φείδωνος και Τζώκρη όπως επίσης και η αφαίρεση θέσεων παρκινγκ από την πλατεία Δημοκρατίας ( Λαϊκή Αγορά) , Γεν. Κολοκοτρώνη , Βασ. Αλεξάνδρου (δυο σειρές ) και από τους πιο πάνω αναφερόμενους δρόμους . έχει μειώσει αισθητά την προσέλευση καταναλωτών ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ το Αργος. 



Προτείνουμε ΑΜΕΣΑ :

1)Tο άνοιγμα της Φείδωνος και μεταφορά της Λαϊκής σε δρόμο μικρότερης κυκλοφορίας ή τουλάχιστον να μεταφερθεί μετά την Καποδιστρίου , ώστε να υπάρχει διέξοδος προς την Καποδιστρίου .
 

2) Μετά την ολοκλήρωση των έργων να υπάρχει πρόβλεψη επικοινωνίας της Πόλης στο κέντρο ,γιατί η διχοτόμηση έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και ιδίως όσων έρχονται από την Τριπόλεως ,έστω τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων , π.χ άνοιγμα Δαναού ,Μπελίνου .
 

3) Επιτροπή του Δήμου που θα βρει χώρους στάθμευσης σε εισόδους και εξόδους της Πόλης , ακόμη και μικρά οικόπεδα σε διάφορα σημεία.
 

4) Δέσμευση για ολοκλήρωση της Τσώκρη μέχρι 10/12 το αργότερο.

5) .Κανένα κλείσιμο κεντρικών δρόμων μέχρι το τέλος του χρόνου όπως Κορίνθου- Β.Σοφίας- Β. Κων/νου -Καποδιστρίου και Φείδωνος .


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: