powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΕΡΙΣΣΣΟΥ



Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μαραθούσης Χαλκιδικής τελέσθηκε την, Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων καθώς και ευσεβών πιστών που πλήρωσαν τον ως άνω Ιερό Ναό.



Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μέσα σε κλίμα συγκινήσεως την εις Διάκονον χειροτονία του δευτεροετούς φοιτητού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Γεωργίου Κυριάκου, ο οποίος θα διακονεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας. Ο νεοχειροτονηθείς, βαθειά συγκινημένος από το φοβερό Μυστήριο της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε την οικογένεια του, τη σύζυγο του, τον πνευματικό του πατέρα Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Αλευρά, σεβάσμιο κληρικό και πνευματικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, από όπου ο π. Γεώργιος κατάγεται, τον Γενικό Αρχ. Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού Αρχιμ. π. Ιγνάτιο Ριγανά και τέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, στον οποίο απευθύνθηκε στο λόγο του ως εξής:



Σεβασμιώτατε, θα ήθελα ενώπιον πάντων να σας ευχαριστήσω για την αγάπη την οποία με περιεβάλετε από την πρώτη στιγμή που με γνωρίσατε και με στηρίξατε με κάθε τρόπο αποδεικνύοντας ότι ο Επίσκοπος μπορεί να είναι και πατέρας. Ομολογώντας την αναξιότητα μου αλλά και την προθυμία μου να πράξω όσα βούλεται ο Θεός και ο Επίσκοπος μου. Εύχεσθε και προσεύχεσθε η διακονία μου να είναι θεάρεστος προς όφελος πάντων αλλά και τη δικής μου ψυχής".


Την χειροτονία του πατρός Γεωργίου τίμησαν με την παρουσία τους συμπατριώτες του από το Ναύπλιο, φίλοι και συγγενείς από την Πορταριά Χαλκιδικής .

Με πρωτοβουλία του νυν πνευματικού του πατρός Γεωργίου, εφημερίου της Μαραθούσης π. Γεωργίου Κατσιρμά, παρετέθη μετά το πέρας της Ακολουθίας πλούσια τράπεζα προς τιμήν του νέου Διακόνου στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.




Ο νέος Διάκονος  γέννημα θρέμμα της πόλεως  Ναυπλίου, από μικρό παιδί ζούσε με τον πόθο της Ιεροσύνης . Μικρό παιδί ακόμα, παπαδάκη στον Ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου, δίπλα στον πνευματικό του πατέρα π. Ηλία Αλευρά και τον π. Ιωάννη Παπαϊωάννου, έπαιρνε τα πρώτα μαθήματα  στην διακονία της εκκλησίας.  Ο Διάκος  Γεώργιος  συνέχισε την ζωή του παράλληλα με την εκκλησιαστική ζωή στην ίδια ενορία που αγάπησε από μικρός. Τελείωσε το σχολείο ,το στρατό ,παντρεύτηκε , αλλά η μεγάλη του αγάπη για την Ιεροσύνη είχε γίνει πλέον μεγάλος πόθος για τον ίδιο και την οικογένεια του. Ο Διάκος συνέχισε να υπηρετεί την εκκλησία της γενέτειρας του ως ψάλτης κάνοντας οποιαδήποτε δουλειά χρειάζονταν στην ενορία του. Τελικά το ποθούμενο για εκείνον ήρθε όχι στο Ναύπλιο ,αλλά στην μακρινή περιοχή της Χαλκιδικής , εκεί που εδώ και λίγα χρόνια ζει μαζί με την σύζυγο του και την μικρή του κόρη. Φοιτητής τώρα στην  Ανωτάτη εκκλησιαστική ακαδημία Θεσσαλονίκης ,ολοκλήρωσε τον παιδικό του πόθο και χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο Διάκονος  και θα υπηρετεί στον Μητροπολιτικό ναό της περιοχής.

Εμείς του ευχόμαστε πάντα Άξιος να συνεχίσει πάντα να υπηρετεί την εκκλησία και να μην ξεχάσει ποτέ τον τόπο που μεγάλωσε και αγάπησε …..



STUDIO B&G //ROMFEA.GR

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: