powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Με τις καλύτερες εντυπώσεις εκλεισε το ΝΑΥΠΛΙΟ ARTIVA 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ



Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το "ΝΑΥΠΛΙΟ ARTIVA 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ" που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά, η ARTIVA Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ . 



Στην χθεσινή και τελευταία ημέρα Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 της διοργάνωσης εμφανίστηκαν, η Χορωδία Εκπαιδευτηρίων Γ. Ζώη, η Χορωδία Λυγουριού Δήμου Επιδαύρου, η Χορωδία Γονέων & Φίλων της Χ.Α.Ν. Νίκαιας, η Χορωδία «Λιόπετρα» Δήμου Ευρώτα και η Χορωδία Σπάτων – Αρτέμιδος.

Τα χορωδιακά σχήματα που συμμετείχαν στην εξαήμερη (σε δύο τριήμερα 13 έως 15 και 20 έως και 22 Νοεμβρίου) αυτή πολιτιστική διοργάνωση ήταν πολλά και σημαντικά. 

 Οι διευθυντές των χορωδιών καθώς και οι χορωδοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τιμώντας πρωτίστως την ιστορία τους στο χορωδιακό τραγούδι αλλά και την διοργάνωση. 



 Είναι πράγματι πολύ σημαντικό γεγονός μέσα σε έξη ημέρες 26 σύνολα και 1200 περίπου χορωδοί να παρουσιάζουν ένα μέρος του προγράμματός τους και να συνυπάρχουν σε ένα τόσο μεγάλης ιστορικής σημασίας μνημείο, το Βουλευτικό, που υπήρξε η 1η Βουλή του ελεύθερου ελληνικού κράτους. 

 Το Βουλευτικό πλημμύρισε από μελωδίες και στίχους ελληνικών και ξένων χορωδιακών έργων και οι χορωδίες βροντοφώναξαν ένα μεγάλο καλλιτεχνικό παρόν στην πόλη του Ναυπλίου, δημιουργώντας ένα νέο τόπο ετήσιας συνάντησή τους. 




 Το «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 2ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» άφησε σε όλες τις χορωδίες, σε όλους τους συμμετέχοντες και σε όλους όσους το παρακολούθησαν, τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τη διοργάνωση όσο και για το υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. 

 Η αξία του Φεστιβάλ γίνεται αντιληπτή μέσα από τις δηλώσεις των μαέστρων, των χορωδών, των συνοδών αλλά και του κόσμου που παρακολούθησε αυτή τη μεγάλη χορωδιακή πράξη, για την άψογη διαδικασία της τήρησης του προγράμματος και της ανάδειξης των πραγματικών πρωταγωνιστών (μαέστροι, χορωδοί). 



Ο καλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ τόνισε στο κλείσιμο της εκδήλωσης: "Προσπαθήσαμε και πιστεύουμε ότι πετύχαμε να προβάλλουμε την καλλιτεχνική δημιουργία και να αφαιρέσουμε τα πολλά λόγια και γενικώς όσα δεν αφορούν τη χορωδιακή τέχνη. Και η δεύτερη προσπάθεια της ARTIVA έτυχε ανταπόκρισης και αποδοχής από τα συμμετέχοντα σχήματα και η ελπίδα μας για την δημιουργία ενός νέου θεσμού έγινε πραγματικότητα", ενώ ανακοίνωσε πως το ΝΑΥΠΛΙΟ ARIVA 3o Χορωδιακό Φεστιβάλ θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.


STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια: