powered by Agones.gr - opap

Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

H ΝΎΧΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΊΩΝ ΣΤΟ NΑΎΠΛΙΟ


 STUDIO B&G 

Επιτυχείς και με πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία ήταν η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού εορτασμού της «Νύχτας των Μουσείων», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία όλων των μουσείων και χώρων τέχνης της πόλης, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.,  .


Τη νύχτα του Σαββάτου 16 Μαίου, όλοι οι πολιτιστικοί χώροι της πόλης παραμέναν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο ως αργά το βράδυ, ενώ εκδηλώσεις και ζωντανή μουσική από μουσικά σχήματα συνοδεύουν τους επισκέπτες.

Το «μήνυμα» της γιορτής των Μουσείων μεταδόθηκε με τη βοήθεια των παιδιών και του τρένου της πόλης, με τη συμβολή της συνεργάτιδας του ΠΛΙ στα εκπαιδευτικά προγράμματα Γιάννας Βασιλείου και της Προέδρου του Σωματείου «Οι φίλοι του ΠΛΙ», Τίνας Γκιόλα.
 

Τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητες και «προσκαλούσαν» τον κόσμο στη μεγάλη γιορτή των Μουσείων.
 

Συγκεντρώθηκαν στο Παιδικό Μουσείο «Σταθμός». Στη συνέχεια το τρένο τα μετέφερε στο Φουγάρο και κατόπιν στο Παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, για να συνεχίσουν στους πολιτιστικούς χώρους της παλιάς πόλης: Δημοτική Πινακοθήκη, Αρχαιολογικό Μουσείο, Εκθεσιακός-Πολιτιστικός Χώρος Alpha Bank, Πολεμικό Μουσείο και Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα Μουσείο «Β. Παπαντωνίου».ΦΟΥΓΑΡΟ

Για τη νύχτα των Μουσείων, το Σάββατο 16 Μαΐου, το Φουγάρο φιλοξενεί τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο και την πρώτη παρουσίαση του νέου του βιβλίου, "Ο πειρασμός της νοσταλγίας. Σημειώσεις καθημερινότητας" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και διευθυντής του περιοδικού "Αναγνώστης", Γιάννης Μπασκόζος και η δημοσιογράφος - κριτικός λογοτεχνίας, Κατερίνα Σχινά. O Τίτος Πατρίκιος θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
 

ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΖΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Ευγενίας Κουμαντάρου με τίτλο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΚΟ", με μελωδίες από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας στον αύλειο χώρο του Μουσείου.

Στα εγκαινια παραβρέθηκε η διευθύντρια του Εθνικής Πινακοθήκη η Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος Ιωάννης Καποδίστριας Κώστας Χελιώτης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου και άλλοι.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ 

Παρουσίαση επιλεγµένων έργων τέχνης από τη συλλογή της ∆ηµοτικής Πινακοθήκης στην αυλή του Βουλευτικού.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Μυστηριώδεις μορφές ντύθηκαν και στολίστηκαν για τη γιορτή.
 

Τη νύχτα της 16 Μαΐου 2015 θα σας περιμένουν στο σπίτι τους, το Αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου, για να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά αλλοτινών εποχών με τη συνοδεία εξαίσιων μουσικών από τους Στράτο Διαμαντή (ακορντεόν-κρουστά), Δημήτρη Ταλαρούγκα (σύλληψη-αρχεία ήχου- πιάνο-κρουστά) και τον τενόρο Δημήτρη Μπιτζή.

ALPHA BANK ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 

Στo πλαίσιo της Νύχτας των Μουσείων, το «Ωδείο Ναυπλίου Αγγελική Μαυρούλη» θα πραγματοποιήσει μια βραδιά μουσικής στον χώρο της Alpha Bank με τραγούδια έντεχνα, τζαζ και soundtracks από πιάνο, βιολί και φωνή.


ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
 

Για πρώτη φορά το Πολεμικό Μουσείο συμμετέχει στην ευρωπαϊκή γιορτή των Μουσείων ανοίγοντας τις πόρτες του ως αργά το βράδυ και σας υποδέχεται στο επιβλητικό, Καποδιστριακό κτίριο της Α' Σχολής των Ευελπίδων και τα ξεχωριστά του εκθέματα.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟ "Β.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ"

Με έντονο ρυθμό και δυνατό παλμό οι ομάδες κρουστών "Batuca" και "Batuca Ναύπλιο Ουρανοκατέβατο" μας ξεσηκώνουν με τις μουσικές τους. Παράλληλα, στην αυλή του Μουσείου προσφέρεται κέρασμα από τους "Φίλους του ΠΛΙ". Το μουσείο φιλοξενεί την αναδρομική έκθεση της Κατερίνας Γιάννακα με ζωγραφική, κεραμική, πλεκτά και κεντήματα. Η καλλιτέχνης παρεμβαίνει στις προθήκες με τα μουσειακά αντικείμενα ενώ παράλληλα εκθέτει στο πωλητήριο και απέναντι, στο παράρτημα του Μουσείου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: