powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΑΧΡΑΝΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


STUDIO B&G 

Μετά από έξι ημέρες  παραμονής  των'' Αχράντων παθών ''στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  στο Ναύπλιο ,αναχώρησαν σήμερα Πέμπτη 22 Μαΐου 2015 για την Αιγιαλεία. Προηγήθηκε δέηση από τον Ιερέα του ναού π. Γεώργιο Φρίμη και ακολούθως ο  Καθηγούμενος της  Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχιμανδρίτης  π. Καλλίνικος  Πουλής  πείρε την λειψανοθήκη με τα Άχραντα Πάθη. Να σημειωθεί πως είχαν έρθει στο Ναύπλιο εν  όψει της πανηγύρεως των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο όνομα των οποίων τιμάται ο Ιερός Ναός  στο Συνοικισμό Ναυπλίου.  



Η υποδοχή έγινε   την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 από τον μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Τα Άχραντα πάθη,(τεμάχια από  το  Τίμιο Ξύλο, τον Ακάνθινο Στέφανο, την Ιερά Χλαμύδα  ,τον Ιερό Σπόγγο, λαξευμένο μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο, καθώς και μέρος από την πλεξίδα του Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού),   φυλάσσονται στην Βασιλική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αιγιαλεία .



"Τα Αχραντα Πάθη"

Αποτελούν θησαυρό και καύχημα της μονής. Δώρο των Θωμά και Δημήτριου Παλαιολόγων στον κτήτορα της μονής, ανεψιό τους, Όσιο Λεόντιο. Μέσα σε υστεροβυζαντινό κιβώτιο φυλάσσονται μεγάλα τεμάχια τίμιου ξύλου, ακάνθινου στεφάνου, χλαμύδας, λίθων από τον Πανάγιο τάφο. Οι χριστιανοί της περιοχής τρέφουν μεγάλη ευλάβεια στο μεγάλο αυτό θησαυρό της πίστης, ώστε ανέκαθεν όταν έχουν προβλήματα επιδημιών, ξηρασίας κλπ, ζητούν τη μεταφορά των "Αγίων Παθών" στο χωριό τους και έχουν άμεσο αποτέλεσμα.




STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: