powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


 

Διευκρινίσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ζητούν περιφερειάρχες και δήμαρχοι για το θέμα της κατάθεσης των διαθεσίμων των ΟΤΑ στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος με σκοπό να υπάρχει ρευστότητα για την καταβολή των υποχρεώσεων της χώρας.

Δήμαρχοι της Αττικής και της Πελοποννήσου που συνεδρίασαν σήμερα στο Λουτράκι ζητούν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και ζητούν να τους δοθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα έτσι ώστε να βοηθήσουν.


"Εάν η χώρα έχει πέσει στα βράχια πρέπει να το πούμε μεταξύ μας κατ' αρχήν. Εάν η χώρα αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα να μπορέσει τις απαραίτητες υποχρεώσεις να τις εκπληρώσει βεβαίως και όλοι θα συμβάλουμε για την πατρίδα και για τη χώρα τα πάντα", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής, Ηρακλής Γκότσης τόνισε:

"Θεωρώ ότι θα πρέπει σαν θεσμός να στηρίξουμε την κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει να κρατήσει κάποιες κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση. Θεωρώ ότι αν πετύχει θα είναι καλό και για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όμως θεωρώ ότι θα πρέπει να διαφωνήσουμε και να αντισταθούμε στην εφαρμογή της ΠΝΠ".


Χθες μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση στην ΚΕΔΕ παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, οι δήμαρχοι αποφάσισαν να μην δώσουν τα διαθέσιμα τους. Ωστόσο σήμερα το πρωί ο Γ. Πατούλης είπε μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ότι οι ΟΤΑ θα μπορούσαν να συζητήσουν το θέμα εάν γνώριζαν το χρονοδιάγραμμα και αυτό αποτυπωθεί και στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ενισχύοντας την πρόταση των δημάρχων για συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κ. Αγοραστός, είπε:


"Ζητάμε από τον κ. Πρωθυπουργό , που αυτή τη στιγμή είναι όλο το πολιτικό κεφάλαιο, που αυτή τη στιγμή έχει στα χέρια του την τύχη της χώρας να συναντηθούμε. Να πούμε αλήθειες και να βοηθήσουμε. Αλλά να δούμε τη διαδρομή, που αρχίζουμε, πως θα συμβάλουμε, τη διαδικασία, να είμαστε νόμιμοι να φροντίσουμε και το μέλλον των περιφερειών και των δήμων μας".


STUDIO B&G ΑΠΕ//ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: