powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΝΑΥΠΛΙΟ «ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ»


STUDIO B&G 

Ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO, ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη - παράρτημα Ναυπλίου  εόρτασαν το έτος El Greco με την εκδήλωση που είχε ως θέμα: "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, El Greco,1541-1614.Μια διαδρομή στο χρόνο και στο χώρο". Για το  θέμα  της εκδήλωσης μίλησε η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης  Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα.

 Η εκδήλωση  έκλεισε  με μουσική από τον συνθέτη Γιάννη Χατζίδη, τη χορωδία PASSAT από το Lubeck και Travomunte της Γερμανίας με μελωδίες της θάλασσας από τη Διεθνή μουσική και το μουσικό σχήμα "Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι" με βυζαντινούς ύμνους, θρήνους και τραγούδια της Μεγάλης Εβδομάδας. 



Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος , ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός ,ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος ,η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Π.Καλκούνου, ο πρώην υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, η διευθύντρια της ΔΕΥΑ Ν Α.Μαντά η πρόεδρος της UNESCO στην Αργολίδα κα. Ζηλεμένου,κα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το παράρτημα της UNESCO  τίμησε για την προσφορά τους στον πολιτισμό την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη και τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: