powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ


 

Οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού - νηπιαγωγείου "ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ" γιόρτασαν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με ένα διήμερο γεμάτο Ελλάδα που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοι του σχολείου Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη μαζί με τον Γιάννη Αντωνόπουλο.

Η μικρή γιορτή που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Μαρτίου προς τιμή των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης περιελάμβανε απαγγελία ποιημάτων, τραγούδια που εξυμνούσαν τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων αλλά και ένα ιστορικό του έπους προσαρμοσμένο ειδικά από τους δασκάλους για τα μικρά παιδιά.Τα παιδάκια επίσης κατασκεύασαν με τις οδηγίες των δασκάλων τους μικρές σημαιούλες και έμαθαν τραγούδια που υμνούν την Ελληνική Επανάσταση.

 


Οι μικροί μαθητές του Δον Πινέλο συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους επισκέφθηκαν την μόνιμη έκθεση του παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο και θαύμασαν τα ζωγραφικά έργα με προσωπογραφίες και σκηνές της Εθνικής παλιγγενεσίας και άκουσαν για τα μεγάλα κατορθώματα τους.Περιηγηθηκαν στο τμήμα της έκθεσης με τις παραδοσιακές στολές και έμαθαν από κοντά τους συμβολισμούς που κρύβουν.

 Τα μικρά παιδιά με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους Έλενας και Ιωάννας Ιωαννίδη κατασκεύασαν στο εργαστήρι της πινακοθήκης παραδοσιακές στολές του τσολιά και της Αμαλίας και χάρισαν στους υπευθύνους της πινακοθήκης τα έργα τους.

 Επίσης επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και του χάρισαν μια ζωγραφιά με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.


 

Την Τρίτη 24 Μαρτίου οι υπεύθυνοι του σχολείου καθοδήγησαν τους μικρούς μαθητές ώστε να κατασκευάσουν το στεφάνι με το οποίο έστεψαν το μνημείο του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Σ.Διοβουνιώτη στην Άρια Ναυπλίου.

 

Το εορταστικο διημερο έκλεισε με επίσκεψη στο πάρκο του Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο οπου ξεδίπλωσαν την τεράστια Ελληνική σημαία τους (10Χ6 μέτρα)  και απήγγειλαν τον εθνικό ύμνο τον εθνικό ύμνο.

 

Οι μικροί μαθητές του "ΔΟΝ ΠΙΝΕΛΟ" δεν θα μπορούσαν να κλείσουν την μέρα τους παρά μόνο με ατέλειωτο παιχνίδι στην Δημοτική παιδική χαρά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: