powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


 

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι έχουν κληθεί να περάσουν το κατώφλι της Βουλής για να μιλήσουν και να ψηφίσουν, αν το επιθυμούν, στη συνεδρίαση για την άρση ασυλίας τους, ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και ο ανεξάρτητος πλέον, Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος κρατείται στις φυλακές του Ναυπλίου. 

Ο Στάθης Μπούκουρας πήρε και εκείνος άδεια από τον εισαγγελέα του συμβουλίου της φυλακής που έκανε δεκτό σχετικό αίτημα του με βάση το άρθρο 83 παράγραφος 3 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι ο βουλευτής του οποίου συζητείται η άρση της ασυλίας έχει το δικαίωμα να παρασταθεί αυτοπροσώπως και να αναπτύξει τις θέσεις του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη, ο ίδιος έχει ζητήσει να τηρηθούν αυστηρά όλοι οι δικονομικοί σχετικά με την μεταγωγή τους. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό, οι προφυλακισμένοι βουλευτές θα μεταφερθούν με κλούβα της Αστυνομίας έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής, όπου και θα τον παραλάβουν οι άνδρες της ασφάλειας του Κοινοβουλίου. Για την μετακίνηση εντός του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε συνεργασία με την φρουρά της Βουλής, ενώ αντίθετα δεν επιτρέπεται η παρουσία τους στην αίθουσα της Ολομέλεια. 


Οι ίδιοι θα τους «παραλάβουν» ξανά, όταν βγουν από την αίθουσα.

Μέχρι στιγμής δε, είναι άγνωστο σε πιο σημείο θα τους αφαιρεθούν οι χειροπέδες, δεδομένου πως από την ώρα που θα μπουν στο κτίριο δεν μπορούν να τις φορούν.


Η μεταγωγή του Στάθη Μπούκουρα έγινε σήμερα το πρωί από τις φυλακές Ναυπλίου απ όπου και η φωτογραφίες.




STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια: