powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο Οδυσσέας Βουδούρης στην Κορινθία

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης με την συνοδεία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Φάνη Κουρεμπέ, το στέλεχος Σύριζα Κορινθίας Θοδωρή Βασιλακόπουλο και τους περιφερειακούς συμβούλους του, πραγματοποίησε περιοδεία σήμερα Πέμπτη 24 Απριλίου στην πόλη της Κορίνθου. Συγκεκριμένα, ο Οδυσσέας Βουδούρης το πρωί επισκέφτηκε το πρώην Στρατόπεδο Κορίνθου νυν Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών και περιηγήθηκε των χώρων. Δεύτερος σταθμός επίσκεψης για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αποτέλεσε το Δημαρχείο Κορίνθου όπου και συναντήθηκε με τον . . . 
. . . δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που απασχολούν τον δήμο Κορινθίων. 
Αρχικά, ο κ. Βουδούρης ενημέρωσε τον Αλέξανδρο Πνευματικό για την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πρωτύτερα στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων το στρατόπεδο θα μετατραπεί σε φυλακές για όσους έχουν οικονομικές οφειλές. 
Ένα από τα κυριότερα θέματα που τέθηκε υπό συζήτηση ήταν η διαχείριση των απορριμμάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Ο Οδυσσέας Βουδούρης τόνισε πως είναι μεγάλο λάθος να χειρίζεται η Περιφέρεια τα απορρίμματα. Ο κ. Πνευματικός ξεκαθάρισε πως από την πλευρά του έγιναν προσπάθειες παλαιότερα ώστε η διαχείριση να έμενε στον δήμο αλλά δεν ευδοκίμησαν. 
Μολοταύτα, ο δήμαρχος Κορινθίων ανακοίνωσε στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Οδυσσέα Βουδούρη πως στο δήμο Κορινθίων υπάρχει διαγωνισμός που αφορά στην διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποιήση για το Κέντρο της Κορίνθου και την Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου με την εταιρεία Ραψωματιώτη με 25 ευρώ τον τόνο και μάλιστα χθες Τετάρτη 23 Απριλίου έγινε η δημοπράτηση του έργου και την Τρίτη 29 Απριλίου θα γίνει η επικύρωση της. 
Ο κ. Βουδούρης αποφάνθηκε πως αυτός είναι και ο στόχος της «Πελοπόννησος Πρώτα» να δώσει δηλαδή έμφαση στη διαλογή στην πηγή, στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση των απορριμμάτων στους δήμους με παράλληλη παροχή ειδικής αγωγής στους πολίτες για την απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης. 
Ένα άλλο θέμα που δόθηκε ιδιαίτερο βάρος είναι η μεταφορά δύο δημοσίων κτιρίων της Κορίνθου και συγκεκριμένα της παλαιάς και της νέας Εφορίας στη κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ, κτίρια τα οποία χτίστηκαν και αγοράστηκαν από το δημόσιο και τώρα θέλουν να τα πωλήσουν. Επίσης, στο Πεδίο Βολής του Δήμου Κορινθίων το κράτος θέλει να την μετατρέψει σε παραθεριστική περιοχή. 
Η δημοτική αρχή Κορίνθου εναντιώνεται στην κίνηση αυτή καθώς εκεί βρίσκονται οι δεξαμενές της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσής και Αποχέτευσης Κορίνθου και δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το Πεδίο Βολής. 
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός ενημέρωσε τον Οδυσσέα Βουδούρη πως το σχέδιο του Δήμου Κορινθίων ήταν να δημιουργήσουν ένα οικολογικό πάρκο στην περιοχή αυτή που θα προσέφερε χώρους αναψυχής στους πολίτες και παράλληλα θα στεγαζόταν εκεί η διοικητική υπηρεσία της ΔΕΥΑΤ αφού εκεί βρίσκονται άλλωστε και οι δεξαμενές της, σχέδιο το οποίο δεν εγκρίθηκε. 
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης δήλωσε πως το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας οδοστρωτήρας τον οποίο πρέπει να τον σταματήσουν.
Τελευταίο σταθμό στην περιοδεία του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πόλη της Κορίνθου αποτέλεσε η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, όπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου γνωρίστηκε με τους υπαλλήλους και χαιρέτησε τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Άγγελο Παπαγγελόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: