powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αγ.Ιωάννης Ελεήμων. Περιμένοντας να αρχίσουν τις εργασίες αναστήλωσης

Δέκα ολόκληρους αιώνες στέκεται όρθιος ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα στο Λυγουριό Αργολίδας . 
Η συγκεκριμένη είναι μία από τις επτά.....  
εκκλησίες (μεσοβυζαντινής περιόδου)  στην περιοχή του Λυγουριού που σώζονται έως και σήμερα .
Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν παρατηρηθεί αρκετές φθορές από το χρόνο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία του τόπου να καταρρεύσει .
Ύστερα από πολλές πιέσεις και χρονοβόρες προσπάθειες κυρίως τοπικών φορέων αλλά και κατοίκων του Λυγουριού που ενδιαφέρονται για την πολιτιστική τους κληρονομιά, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, εμφανίστηκε πριν από ενάμιση μήνα περίπου ένα συνεργείο, όπου έστησε σκαλωσιές περιμετρικά του ναού προφανώς για να αρχίσουν οι πολυπόθητες εργασίες αναστήλωσης του.
Δυστυχώς όμως οι εργασίες ακόμη δεν έχουν αρχίσει, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες στην περιοχή με ενδιαφέρον σε τέτοιου είδους μνημεία να αντικρίζουν μία αντιαισθητική εικόνα, αφού τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για να καλύψουν το ναό θυμίζουν τσαντίρ μαχαλά στην πιο κακή του έκδοση.
Περιμένοντας λοιπόν την εκκίνηση των εργασιών καλό θα ήταν κάποιος υπεύθυνος, αν υπάρχει από την πλευρά του Δήμου, της εκκλησίας η ακόμη και την αρμόδια Εφορία να συστήσει στην εταιρία που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο να βελτιώσει την αισθητική της . 
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: