powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στο Ναύπλιο


Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ εδώ και μήνες έχει καταθέσει πρόταση για συζήτηση στη Δημοτική Κοινότητα Ναυπλίου, ελπίζοντας να ευαισθητοποιηθούν.
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα άρθρο, το οποίο αναφέρεται στην προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) σε δημόσια κτίρια σε όλη την 
Ελλάδα. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Το πόρισμά τους κατέδειξε χαμηλά ποσοστά δυνατότητας πρόσβασης στα ΑμΕΑ. Τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί γενικότερα το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τις υφιστάμενες υποδομές προσβασιμότητας των ΑμΕΑ, δείχνουν ότι τα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες μόνο σε ποσοστό 9% είναι πλήρως προσβάσιμα στα ΑμΕΑ και 40% είναι μερικώς προσβάσιμα. Στο άρθρο αυτό αναφέρονται στοιχεία και για το Δήμο μας, ο οποίος κατέχει από τα μικρότερα ποσοστά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στο άρθρο ότι στην πόλη του Ναυπλίου είναι προσβάσιμα το 21% των κτιρίων, στην πόλη της Καλαμάτας είναι προσβάσιμα το 34% των κτιρίων, στην πόλη της Τρίπολης είναι προσβάσιμα το 40% των κτιρίων και στην πόλη της Σπάρτης είναι προσβάσιμα το 42% των κτιρίων.
  Το πρόβλημα αυτό το έχουμε αναδείξει επανειλημμένα και έχουμε αναφερθεί, όχι μόνο στα δημόσια κτίρια (το Βουλευτικό, τα Σχολεία, η Κοινωνική Πρόνοια, οι περισσότερες υπηρεσίες της Νομαρχίας, το ίδιο το Δημαρχείο κλπ), αλλά και σε όλα τα κτίρια συναλλαγής με το κοινό (Τράπεζες, ΔΕΗ, Δημόσιες Υπηρεσίες κλπ).
Πρόσφατα θέσαμε το θέμα αυτό (η τοπική σύμβουλος της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Ε. Μελισσινού) εκ νέου υπόψη του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, για να συζητηθεί στο προσεχές συμβούλιο. Ελπίζουμε ότι αυτή την φορά θα εισακουστεί το αίτημά μας και θα ξεκινήσει μελέτη καταγραφής των αντίστοιχων προβλημάτων στα κτίρια συναλλαγής με το κοινό που δεν έχουν προσβασιμότητα και θα ακολουθήσει και η υλοποίηση του προγράμματος αυτού. Είναι καιρός η πόλη μας να γίνει πιο ανθρώπινη για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της, χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις. 

Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 



Δεν υπάρχουν σχόλια: