powered by Agones.gr - opap

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πρεμιέρα για το '1821' απόψε στις 11 στον ΣΚΑΪ

Η τηλεόραση του Σκαϊ φέρνει στις οθόνες μας μια μεγάλη παραγωγή-αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση.

Με φόντο το Ναύπλιo, θα προχωρήσει το κανάλι στην παρουσίαση της νέας του πολυσυζητημένης σειράς «1821 – Η γέννηση ενός Έθνους», που θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιανουαρίου.


Η ιστορία της ελληνικής επανάστασης και της δημιουργίας του ελληνικού κράτους, «ζωντανεύει» για πρώτη φορά μέσα από την ελληνική τηλεόραση και οκτώ επεισόδια που «κοιτάνε» πίσω από το μύθο για να εστιάσουν στα πραγματικά γεγονότα. Σε ρόλο παρουσιαστή, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ στην άρτια απόδοση των γεγονότων συνέβαλαν με τις γνώσεις της επιστημοσύνη τους, οι ιστορικοί Θάνος Βερέμης και Ιάκωβος Μιχαηλίδης. Επίσης, στα 8 αυτά επεισόδια ο τηλεθεατής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει 
συνεντεύξεις διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ιστορικών, που επιχειρούν να αναλύσουν με τρόπο απλό, το κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης ιστορίας μας. H διαφορετική αυτή σειρά ντοκιμαντέρ, αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη παραγωγή, στην οποία έχει εμπλακεί ο σταθμός, μέχρι σήμερα, και σε εκτέλεση της “Anemon Productions”. Σημειώνεται, ότι αντίστοιχα ενδιαφέροντα ήταν τα στοιχεία που προέκυψαν από τις πωλήσεις του ομώνυμου βιβλίου που προηγήθηκαν της σειράς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Tέρμα το "1821", έρχεται το "1943"
Μετά την παταγώδη αποτυχία της μεροληπτικής σειράς "1821", και την γενική κατακραυγή από έγκυρους ιστορικούς η Εθνική τράπεζα αποσύρει την χρηματοδότησή της και έτσι η σειρά διακόπτεται επ' αόριστον.
Στην θέση της θα αρχίσει να προβάλλεται η νέα (αμερόληπτη) σειρά "1943" με μέγα χορηγό την Ντόϊτσε Μπάνκ.

Η όλη υπόθεση θα εκτυλίσσεται το 1943, στο χωριό Δίστομο, όπου ο παρουσιαστής Αμπτουλχαλίμ Ντεντέ (σε συνεργασία με την εγγονή του Μουσολίνι, τον ανιψιό του Αδόλφου και τον Γρ.Βαλλιανάτο, ως επιστημονικούς αναλυτές-συνεργάτες) με αντικειμενικότητα και νηφαλιότητα θα εξιστορεί τα (παραποιημένα από τους Έλληνες) γεγονότα εκείνης της περιόδου.
Η μονόπλευρη θέαση των πραγμάτων μόνο από την σκοπιά των θυμάτων, σε μιά σύγχρονη-προοδευτική κοινωνία, αποτελεί τροχοπέδη για το μέλλον της.



Η σειρά "1943" θα εστιαστεί στην ημέρα όπου μία γερμανική περίπολος, εν ώρα υπηρεσίας (για την προάσπιση της κοινωνικής γαλήνης και της ευνομίας στην Ελλάδα),

δέχθηκε απροκάλυπτα επίθεση από εγκληματίες Έλληνες μισαλλόδοξους -εθνικιστές οπότε στα πλαίσια της δίκαιης τιμωρίας των παραβατών κατέκαυσαν δικαιολογημένως το Δίστομο,

σφαγίασαν τις μητέρες αυτών, τους γέροντες που τους γαλούχησαν με το πνεύμα της ανομίας καθώς και τα βρέφη (ως μελλοντικούς στασιαστές).

"1943" ...γιατί η αλήθεια, δεν κρύβεται...!
χορηγοί: ΣΚΑΪ- Ντόϊτσε Μπανκ - Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης - Κού Κλούξ Κλάν.