powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ανοικτή επιστολή του Γιάννη Καλούδη προς τους Δημότες Επιδαύρου

Συνδημότισσες και συνδημότες, του νέου διευρυμένου Δήμου Επιδαύρου,


 ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα πνοή» έχω υποχρέωση να σας ενημερώσω για τα γεγονότα που συνέβησαν μετά το τελευταίο δελτίου τύπου του συνδυασμού μας. Η επιτροπή, που δημιουργήθηκε, είχε σκοπό να συζητήσει με τα διαφαινόμενα σχήματα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών με μοναδική διεκδίκηση την προγραμματική σύγκλιση απόψεων, έτσι ώστε το όραμα της αλλαγής πορείας αυτού του τόπου να συνεχιστεί. Αυτό βέβαια για να διασφαλιστεί σ’ ένα ενιαίο πια ψηφοδέλτιο, προϋπέθετε την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο ικανού αριθμού υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, που ως συνδυασμός θα αποφασίζαμε.



Παρόλο που στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε καταθέσει την κομματική μας ταυτότητα θεωρήσαμε σωστό αρχικά να μιλήσουμε με τον κ. Κώστα Γκάτζιο. Ο κ. Γκάτζιος προσήλθε στην συνάντηση, χωρίς επιτροπή όπως του είχαμε ζητήσει και μας αντιπρότεινε απλή στήριξη προς τον συνδυασμό του. Μάλιστα για την επιλογή των προσώπων, αντιπρότεινε ότι έχει κάποιους στο μυαλό του από τον συνδυασμό μας, την ίδια στιγμή που σε κανένα από τα πέντε παρόντα μέλη της επιτροπής μας δεν πρότεινε συμμετοχή.


Έπειτα, συναντηθήκαμε με τον κ. Χρήστο Τσακαλιάρη και την επιτροπή του, ο οποίος μας πρότεινε συνεργασία σε επίπεδο απόψεων και προτάσεων για τον τόπο.


Θεωρώντας ότι τα γεγονότα αυτά θα έπρεπε να συζητηθούν συνολικά από τον συνδυασμό μας, ξανασυνεδριάσαμε και αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία, ως ύστατη προσπάθεια συνεργασίας, να αντιπροτείνουμε στον κ. Κώστα Γκάτζιο την συμμετοχή τριών τουλάχιστον υποψηφίων στο συνδυασμό του. Το αρνήθηκε και αυτό λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πια τόσες πολλές θέσεις στο ψηφοδέλτιό του, την ίδια στιγμή που προσπαθούσε να αποσπάσει υποψηφίους από εμάς.


Κατόπιν αυτού εμείς συζητήσαμε και πάλι με τον κ. Χρήστο Τσακαλιάρη και βρίσκοντας κοινές απόψεις για την πορεία του Δήμου μας, κάναμε την υπέρβαση και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με το ψηφοδέλτιο «Ενεργοί δημότες Επιδαύρου» του κ. Χρήστου Τσακαλιάρη. Γιατί μαζί μπορούμε να δώσουμε λύσεις σ’ αυτόν τον τόπο και επίσης γιατί οι υποψήφιοί μας έχουν δώσει εξετάσεις στα δρώμενα του τόπου μας και έχουν πετύχει.


Θεωρώ πάντα ότι οι αρχικές δεσμεύσεις μου στη διακήρυξη της 18ης Μαρτίου 2006 παραμένουν αταλάντευτες. Αυτοί που σπεύδουν κατά καιρούς να μας κατηγορούν, ας σκεφτούν τα παρακάτω:


Γιατί αποκόπηκαν από την λογική της ομαδικότητας και λειτούργησαν


ατομικά, ενώ είχαν καλεστεί σε συλλογικές συζητήσεις;


Γιατί διορίζονται και δεν εκλέγονται από γενικές συνελεύσεις και συλλογικά


όργανα;


Γιατί έρχονται ως κάτι νέο, αλλά λειτουργούν με παλαιοκομματικές


μεθόδους, για τις οποίες όλοι αγωνιζόμαστε να αλλάξουν;


Αν για κάτι από τα παραπάνω έχουν κάτι να διαψεύσουν, τους καλώ σε ανοιχτή συζήτηση ενώπιον του κόσμου, γιατί εγώ έχω μάθει πρώτα να τηρώ τις υποχρεώσεις μου και μετά να διεκδικώ τα δικαιώματα μου.


Με τιμή


Γιάννης Καλούδης
.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιάννη δυστυχώς στάθηκες κατώτερος των περιστάσεων.
Ο Λαός σε ψηφίσε για Αρχηγό και όχι υποχείριο του Γκορίτσα και της Κοντογιαννοπούλου και "τσόντα" του Τσακαλιάρη.
Σε αυτό το παζάρι που σύρθηκες σίγουρα θα υπάρχουν ανταλάγματα, για τα οποία δεν μας λές κουβέντα. Είναι ολοφάνερο ότι η προσφορά Τσακαλιάρη είναι πολύ πιο δελεαστική.
Κρίμα γιατί σε είχαμε για "καλό παιδί".
Υ.Γ. Καλή σταδιοδρομία στο νέο σου πολιτικό χώρο.

Ανώνυμος είπε...

megalos kolotoumpas o anthropos!!!!
afou stirikse Tsakaliari stis proigoumenes ekloges,
prin kanena xrono vgike stis efimerides kai ton katigorouse
kai tora einai ypopsifios me to psifodeltio Tsakaliari.. Eleos!!

Ανώνυμος είπε...

Ούτε στην λαϊκή αγορά δεν γίνονται τέτοια παζάρια κύριε Kαλούδη. Δυστυχώς από ότι κατάλαβα από τις δηλώσεις σας το θέμα ήταν να μπουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Γκάτζιου οι πέντε σωματοφύλακές σας το οποίο και έγινε δεκτό από τον κ. Τσακαλιάρη. Ο δήμος και το γενικό καλό του τόπου κ. Καλούδη δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
Εάν κ. Καλούδη σας ενδιαφέρει το γενικό καλό του τόπου, και όχι το συμφέρον σας, όταν είχατε την δυνατότητα εδώ και μία τετραετία να εκφράσετε την άποψή σας στα συμβούλια τα οποία γίνονταν εσείς σε πόσα ήσασταν παρόν;
και πάλι χαμένος όπως και πριν.
Το καλό του τόπου κ. Καλούδη θέλει ανθρώπους ενεργούς στο δήμο, που να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματά του, και όχι ανθρώπους που να ενημερώνονται εξ' αποστάσεως από άλλους. Όσο για την εκλογική αναμέτρηση ο λαός θα κρίνει και πάλι, όπως κάθε τετραετία, αυτούς που πιστεύει ότι είναι ικανοί για την διακυβέρνηση του τόπου. Μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα γιατί η μάχη για τους σταυρούς είναι μεγάλη και εσείς δεν γνωρίζετε πολλά από αυτά αφού στις προηγούμενες εκλογές άλλοι μάζευαν ψήφους για εσάς και όχι εσείς, ή μήπως το ίδιο σας έταξαν και τώρα;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς από ότι κατάλαβα από τις δηλώσεις σας το θέμα ήταν να μπουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Γκάτζιου οι πέντε σωματοφύλακές σας το οποίο και έγινε δεκτό από τον κ. Τσακαλιάρη.

μιλα με ονοματα.Οχι αερολογιες.....
να πεσουν επιτελους οι μασκες.....
Τερμα στα φαινομενα νεποτισμου και οικογενειοκρατειας ........
Ο αργολικος λαος σας βαρεθηκε....