powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

«ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ»

Στη Θεσσαλονίκη, το 5o Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους CRASHFEST έριξε αυλαία την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 με την απονομή των βραβείων, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.
Ο Ηλεκτρονικός τομέας του 1ου ΕΠΑΛ και ΣΕΚ Άργους απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής «ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ» για την κατηγορία Ντοκιμαντέρ με την ταινία του «ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ». Μια ταινία αφιέρωμα στο έντεχνο Ελληνικό τραγούδι, ένα λυρικό ταξίδι πίσω στο παρελθόν, όταν όλα λειτουργούσαν με την καρδιά και το συναίσθημα. Το βραβείο παρέλαβε η καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Άργους κ. Κατερίνα Προδρομίδου, μέλος της ομάδας του έργου. Την ομάδα του έργου αποτελούν οι: Βορτελίνος Ραφαήλ, Γιαννόπουλος Νίκος, Ελευθεριάδης Χαράλαμπος, Καπράλος Λουκάς, Κολιάτσης Νίκος, Μητσιάκος Κώστας, Παναγής Κώστας, Τσίγκας Δημήτρης, Γιαννακόπουλος Γιώργος, Ελευθερίου Παναγιώτης, Καλατζής Χαράλαμπος, Λίτσης Αλέκος, Μπεκιάρης Μάριος, Μπιλιώνη Ελένη, Παναγόπουλος Δημήτρης, Παπανικολάου Έλσα, Φέζκα Όλτι, Ορφανός Ιορδάνης (μαθητές) Πιστεύος Νίκος, Τσίγκας Ηλίας, Δέδες Κώστας και Προδρομίδου Κατερίνα (καθηγητές)
Στην τελετή παρουσιάστηκε και βίντεο με χαιρετισμό των μαθητών του ΕΠΑΛ, που δημιούργησαν την προηγούμενη μέρα, μιας και λόγω των εξετάσεων, δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν ως την Θεσσαλονίκη.




Το CRASHFEST πραγματοποιείται τα τελευταία 5 χρόνια με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από την πολιτιστική εταιρία «Φώνημα» για το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας του Πανεπιστημίου, καθώς και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, της ΕΡΤ3 και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
Το CRASHFEST προσφέρει ένα ιδανικό «περιβάλλον» για την προβολή του έργου των νέων κινηματογραφιστών, παρέχοντας στους συμμετέχοντες, τους αυριανούς επαγγελματίες του σινεμά, τις κατάλληλες συνθήκες για αλληλοκατανόηση, για συνεργασία, για συνέργιες. Παράλληλα αποτελεί το πρώτο πεδίο δοκιμασίας, διαμορφώνοντας το σωστό πλαίσιο συμμετοχής και ενθάρρυνσης νέων δημιουργών.
Στη διάρκεια του 5ου CRASHFEST, για τη διοργάνωση του οποίου υπεύθυνος είναι ο γνωστός σκηνοθέτης και παραγωγός Νίκος Γιαννόπουλος, προβλήθηκαν συνολικά 76 ταινίες, από 32 σχολές από 17 χώρες.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής για το Διαγωνιστικό Τμήμα του 5ου CRASHFEST ήταν οι Δημήτρης Πούλος (σκηνοθέτης), Αργύρης Θέος (διευθυντής φωτογραφίας), Βασίλης Κεσίσογλου (σκηνοθέτης), Τάνια Κίτσου (σκηνοθέτις / σκηνογράφος). Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε ο 4ος Διαγωνισμός Σεναρίων και απονεμήθηκε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Πρώτο Βήμα» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Μέλη της κριτικής επιτροπής Διαγωνισμού Σεναρίου του 5ου CRASHFEST ήταν οι Δημήτρης Σοφιανόπουλος (σκηνοθέτης, Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Κ.) και Παναγιώτης Ιωσηφέλης (σεναριογράφος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.).
Το βραβείo σεναρίου του 4ου Διαγωνισμού Σεναρίων απονεμήθηκε στα σενάρια: Πεταλούδα και στρατιώτης της Βαρβάρας Χριστάκη, Σύγχρονοι ήρωες της Ελένης Σιμεωνίδου
Βραβεία του 5ου CRASHFEST:
Βραβείο σκηνογραφίας: Gato de la Fortuna του Maneki Neko
Βραβείο σχεδιασμού ήχου: Rights and Responsibilities / Derechos y Deberes του Μανουέλ Ντανίνο
Βραβείο φωτογραφίας: Passing Through / Pasajero του Μιγκέλ Γκαμπαλντόν
Βραβείο μοντάζ: Enemy Territory / Territorio Enemigo του Ροντρίγκο Πλάζα
Βραβείο σεναρίου: It's locked του Γουάνγκ Γινκ
Βραβείο ντοκιμαντέρ: Ταξίδι στην Πόλη / Taxiing in the city της Janis Rafailidou
Βραβείο κινουμένου σχεδίου: Sisiphus των Γουάνγκ Φανγκ και Τσεν Σι
Βραβείο πειραματικής ταινίας: Water του Ξιου Ξιανγκ
Βραβείο μυθοπλασίας: Χειμερινή σονάτα για τα χρυσά μάτια / Winter sonnet for the golden clouds της Αλεξάνδρας Ματθαίου
Βραβείο καλύτερης ταινίας: Martina and the moon / Martina y la Luna του Ξαβιέ Λοάρτε
ΒΡΑΒΕΙΑ «ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ»
Dacil του Άντριαν Σιλβέστρε
Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι του 1ου ΕΠΑΛ Άργους.
Η τελευταία μέρα των Αλεξάντερ Καπλάνι και Τατιάνας Νικολαΐδου,
Το τέρας του Νίκου Καλπάκη,
Τι πήγε στραβά; του Παύλου Σιφάκη και….
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ» διαφημιστικού σποτ: Υβόνη Λαδά.

Καλό καλοκαίρι 


Δεν υπάρχουν σχόλια: