powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Δημήτρης Σίδερης. Υπόσχομαι ότι θα δουλέψω σκληρά, με υπευθυνότητα και ευαισθησία, για να δικαιώσω όσους θα με εμπιστευθούν.


ΕΡ: ΠΕΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΕΙΣΤΕ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΣΤΕ Ο ΠΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.




Η Παιδεία πρέπει να είναι το βασικό μέλημα μιας ευνομούμενης κοινωνίας και πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μιας χώρας που θέλει να είναι σύγχρονη και ευρωπαϊκή. Η απελθούσα κυβέρνηση συρρίκνωσε το μέγεθος της παρεχόμενης εκπαίδευσης αρνούμενη, παρά τις εξαγγελίες του 2004, να την ενισχύσει μέσα από πέντε προϋπολογισμούς.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά την Παιδεία της χώρας με μέτρα άμεσα και ουσιαστικά (ποιοτικά ολοήμερα σχολεία, εισαγωγή νέων τεχνολογιών σε όλες τις βαθμίδες, Ανώτατη Εκπαίδευση για όλους, σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, διάθεση του 5% για την Παιδεία σε βάθος τετραετίας κ.ά.). Όλα αυτά έχουν ως κεντρικό στόχο την ενδυνάμωση της δωρεάν δημόσιας παιδείας.



ΕΡ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ;

Ο πολίτης σήμερα είναι οργισμένος γιατί τον έχουν εξαπατήσει. Πληρώνει και απαιτεί τα χρήματά του να πιάνουν τόπο. Να επενδύονται στο κοινό όφελος και να μη σπαταλώνται ασύστολα. Ζητά συνέπεια λόγων και έργων. Προσδοκά έντιμη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Επιθυμεί αξιοκρατία στις επιλογές και σαφείς κανόνες λειτουργίας της οικονομίας και του κράτους, που θα ισχύουν για όλους. Περιμένει ένα άλλο ύφος και ήθος από την εξουσία και τους πολιτικούς. Όχι τη δήθεν σεμνότητα και ταπεινότητα. Απαιτεί ειλικρίνεια και σεβασμό.


Το ΠΑΣΟΚ με κεντρικό μήνυμα «Πρώτα ο πολίτης» θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο της πολιτικής τον άνθρωπο και να ξαναφέρει σε όλους τους Έλληνες το φως, το χαμόγελο και τη χαμένη αισιοδοξία.


.

ΕΡ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ;

Κάθε πόλη ή χωριό του νομού που επισκέπτομαι, όπου μου επιτρέπει ο περιορισμένος διαθέσιμος προεκλογικός χρόνος, μου στέλνει μηνύματα απογοήτευσης και απόγνωσης των πολιτών. Η ζοφερή κατάσταση της οικονομίας και το ήθος της παρελθούσας κυβέρνησης καταρράκωσε το ηθικό και υπονόμευσε την εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους πολιτικούς.


Εμείς τους λέμε να έχουν ψηλά το κεφάλι, γιατί την Κυριακή η πολιτική ζωή αλλάζει. Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, ανεξάρτητα από πολιτικές προελεύσεις και παλαιότερες επιλογές ψήφου, αυτή τη φορά κοιτά με ανανεωμένη ελπίδα προς το ΠΑΣΟΚ, γιατί οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δίνουν μια νέα ευκαιρία στην ελπίδα και την Ελλάδα.





ΕΡ: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ;



Η Αργολίδα, χρόνια τώρα, βρίσκεται στη σκιά των εξελίξεων, σε πανελλαδικό επίπεδο, σε όλους σχεδόν τους τομείς ανάπτυξης. Η πολιτεία επεφύλασσε γι’ αυτήν το ρόλο του κομπάρσου στην οικονομική ζωή της χώρας. Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε αναδεικνύοντας τις πλουτοπαραγωγικές της δυνάμεις, κυρίως μέσα από την ενίσχυση των γεωργικών προϊόντων με την ποιοτική αναβάθμιση του τρόπου παραγωγής και διάθεσής τους στις ντόπιες και ευρωπαϊκές αγορές και με την παράλληλη στήριξη του επαγγελματία αγρότη (εκσυγχρονισμός – τεχνογνωσία). Επιπλέον, επιβάλλεται η προσφορότερη αξιοποίηση του ισχυρού όπλου του Νομού μας, του τουρισμού, με τη δημιουργία εκσυγχρονισμένων υποδομών. Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο δράσης προς αυτή την κατεύθυνση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.




ΕΡ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ Δ. ΣΙΔΕΡΗ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ;



Το ΠΑΣΟΚ ανανεωμένο, υπεύθυνο και σοφότερο μετά από βαθειά εποικοδομητική αυτοκριτική καλείται να διαδραματίσει και πάλι τον ιστορικό ρόλο της κυβέρνησης που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα της οικονομικής ύφεσης, της αναξιοπιστίας του κράτους, του βολέματος των υμετέρων, της απαξίωσης της πολιτικής. Το ΠΑΣΟΚ χωρίς περίοδο χάριτος και με πρόγραμμα που απαντά στις απαιτήσεις όλων των μεγάλων ζητημάτων εγγυάται βήματα σταθερής ανοδικής πορείας της χώρας που θα στηρίζεται στην κρυστάλλινη διαφάνεια των οικονομικών και που θα αναδεικνύει τις ανάγκες του πολίτη ως κυρίαρχο στόχο. Έτσι ο λαός θα μπορεί να είναι περήφανος και πάλι για τον τόπο.


Η δική μου παρουσία στο ψηφοδέλτιο του νομού μας σηματοδοτεί την ουσιαστική ανανεωτική αντίληψη που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ. Ως νέος άνθρωπος, με πολυετή ωστόσο παρουσία στα κοινά του νομού, υπόσχομαι ότι θα δουλέψω σκληρά, με υπευθυνότητα και ευαισθησία, για να δικαιώσω όσους θα με εμπιστευθούν. Εξάλλου, θα είναι η πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, που η παραμελημένη Ερμιονίδα φιλοδοξεί να εκπροσωπηθεί στη Βουλή των Ελλήνων.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: