powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι 2009







Ένα ξεχωριστό Καρναβάλι πραγματοποιήθηκε φέτος στο Πορτοχέλι κι η επιτυχία του ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Με θέματα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, το Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι πρωτοτύπησε και παρέσυρε τους επτακόσιους (700) και πλέον καρναβαλιστές που συμμετείχαν, να υποδυθούν, να χαρούν, να εκτονωθούν και να σκορπίσουν χαρά και κέφι στους χιλιάδες ντόπιους και επισκέπτες που παραβρέθηκαν την Κυριακή 1 Μαρτίου στο Πορτοχέλι για να απολαύσουν τις εκδηλώσεις του!
Η παρέλαση είχε παλμό, ζωντάνια και ρυθμό, κάτω από τους ήχους γνωστών και αγαπημένων σ’ όλους ελληνικών τραγουδιών που έχουν ακουστεί σε παλιές αγαπημένες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου αλλά και τραγουδηθεί από τις φωνές αλησμόνητων, αγαπημένων ηθοποιών. Ενδιάμεσα ακούγονταν γνωστές και διαχρονικές ατάκες κι έκαναν τους πάντες να γελάνε γι άλλη μια φορά με τις φωνές της Ρένας Βλαχοπούλου, του Κώστα Χατζηχρήστου, της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Αυλωνίτη, του Βέγγου και πολλών άλλων αξέχαστων πρωταγωνιστών που άφησαν πίσω τους ολόκληρη ιστορία!
Μια ξεχωριστή γιορτή, δημιουργήθηκε στο Πορτοχέλι καθώς το Καρναβάλι του έγινε φέτος είκοσι (20) χρονών, ένα αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο, με εμπνεύστρια την διευθύντρια του Νηπιαγωγείου του Πορτοχελίου κ. Ματούλα Πήλιουρη και δημιουργούς την Συντονιστική Επιτροπή Καρναβαλιού, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κρανιδίου και τον Δήμο σε μια συνεργασία με εθελοντές ενεργούς πολίτες που αγαπάνε τον τόπο τους και για δυό μήνες δουλέψαμε σε καθημερινή βάση για να επιτευχθούν οι στόχοι.
Όλοι μαζί στοχεύσαμε στην διαφορετικότητα, την μοναδικότητα και πάνω απ’ όλα στην ελληνικότητα του Πορτοχελιώτικου Καρναβαλιού ώστε να ξεχωρίσει και να προσελκύσει περισσότερους φίλους, συμμετέχοντες και θεατές. Είμαστε ευτυχισμένοι γιατί οι στόχοι επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό κι ευγνώμονες σ’ όσους συνέβαλαν σ’ αυτό!
Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν πολύ και με την ομάδα από το θέατρο δρόμου που αποτελείτο από έντεκα άτομα (11) οι οποίοι παρέλασαν μαζί με τους Καρναβαλιστές (εντυπωσιακοί ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ) κι έδωσαν παλμό και ζωντάνια στο Καρναβάλι με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.
Μετά την παρέλαση τα παιδιά συνέχισαν το ξεφάντωμα στο παιδικό πάρκο, που είχε στηθεί ειδικά γι αυτά, στο λιμάνι του Πορτοχελίου.
Το Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι αποχαιρέτησε τους φίλους του φαντασμαγορικά στις 7 η ώρα το βράδυ με την καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου μέσα στη θάλασσα, στο γραφικό λιμάνι, ενώ ο ουρανός γέμισε από βεγγαλικά.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν σ’ όλη αυτή την προσπάθειά μας.
Τους εθελοντές, τους επαγγελματίες που άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο συνέβαλαν με τον τρόπο τους, όλα τα σχολεία του Δήμου, τους μαθητές και τους γονείς που συμμετείχαν, όλους τους Καρναβαλιστές που έλαβαν μέρος, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Μανώλη Τριγκάκη για την βοήθεια αλλά και την παραχώρηση χώρου στο ξενοδοχείο ΑΛΚΥΩΝ για τις ανάγκες των εκδηλώσεων, τους δημοτικούς συμβούλους κ. Λούμη Νικόλαο, που οργάνωσε την καύση, κ. Κέλλυ Φωστίνη που ήταν στη συντονιστική επιτροπή και δούλεψε με τις κατασκευαστικές ομάδες τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Ντούβαλη που επιμελήθηκε μαζί με τους εργάτες καθαριότητας και τους ηλεκτρολόγους του δήμου τον καθαρισμό αλλά και τον στολισμό του Πορτοχελίου και όλων των δημοτικών διαμερισμάτων. Επίσης τον κ. Αναστάσιο Αθανασόπουλο που μας παραχώρησε αφιλοκερδώς την αίθουσα που στεγάσαμε το Εργαστήρι μας, το ξεν/χειο Nautica bay και τον κ. Σπύρο Βλάχο που μας παραχώρησε εργάτες οι οποίοι βοήθησαν στο στήσιμο των αρμάτων, το ανθοπωλείο «Αναστασία» για τα λουλούδια και τα μπαλόνια, το κατ/μα «Οικόσημο» και την κ. Τούλα Χατζοπούλου για τα αντικείμενα και τα αξεσουάρ που στόλισαν ένα θέμα μας, τις κυρίες μέλη του συλλόγου «Φάρος» για την βοήθειά τους σε επιδιορθώσεις στολών και όχι μόνο, όλους όσους παραχώρησαν τα αυτοκίνητά τους καθώς και τους οδηγούς, τον κ. Βασίλη Τσιλό που κάθε χρόνο δίνει το παρόν κι είναι πολύτιμος συνεργάτης του Πορτοχελιώτικου Καρναβαλιού τους αδελφούς Γιάννη και Σωτήρη Δαγρέ που πρόσφεραν τα νερά για τους καρναβαλιστές, όλους όσους συνέβαλαν με την οικονομική τους προσφορά στην αγορά των υφασμάτων για το ράψιμο των στολών και των υλικών για την κατασκευή αρμάτων και πολλών άλλων πραγμάτων που χρειάσθηκαν.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα ξενοδοχεία ΑΚΣ που συμμετείχαν με δύο άρματα δικά τους τα οποία κατασκεύασαν με δική τους δαπάνη για δεύτερη χρονιά, καθώς και τους μεγάλους χορηγούς μας που ενίσχυσαν οικονομικά τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις μας και είναι οι εξής:
η εταιρία Mindcompass Overceas A.E., η Αγροτική Τράπεζα (κατ/μα Κρανιδίου), η Γούτος-Ψυχογιός Α.Ε., ο κ. Βαρδινογιάννης Γιώργος, ο κ. Ζαχαρίας Γιαννακόπουλος, το Σκυρόδεμα Κρανιδίου και ο κ. Χαράκογλου Στυλιανός.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια είχαμε συμπαραστάτη και εμψυχωτή τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σφυρή τον οποίο επισης ευχαριστούμε θερμά!!!


Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πνευματικού
Κέντρου του Δήμου Κρανιδίου

Αιμιλία Μπρούστα Γεωργιλή
Τα μέλη του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής
του
«Πορτοχελιώτικου Καρναβαλιού»

Δεν υπάρχουν σχόλια: