Πέντε βήματα για να νοιώσουμε καλύτερα
Η πίεση που ασκείται στον καθένα από εμάς είναι πολύ μεγάλη. Όταν ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι το περιβάλλον του είναι ανασφαλές και επικίνδυνο, αυτόματοι μηχανισμοί προκαλούν κατάσταση συναγερμού στον οργανισμό. Ορμονικές εκκρίσεις φέρνουν τον οργανισμό σε εγρήγορση και τον προετοιμάζουν να ανταπεξέλθει σε μια κατάσταση κινδύνου. Αυτή η ορμονική ανταπόκριση του οργανισμού σε παρόμοιες περιστάσεις ονομάζεται «στρες».
Με αυτό το τρόπο η ψυχική πίεση επηρεάζει και προκαλεί αλλαγές και στο σώμα μας.Τι μπορούμε όμως να κάνουμε γι’ αυτό;
Τοξικοί άνθρωποι και στρεςΤο πρώτο που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι η κατάσταση στρες δεν προκαλείται από τις συνθήκες αλλά από συγκεκριμένα άτομα. Έχει βρεθεί ότι ο άνθρωπος αντιδρά και επιβιώνει καλύτερα σε ένα περιβάλλον με προκλήσεις.Οι βασιλιάδες στην αρχαιότητα αποκεφάλιζαν τους αγγελιοφόρους που τους έφερναν συνέχεια κακά μαντάτα. Προτού όμως αρχίσετε να παίρνετε κεφάλια, εντοπίστε τους τοξικούς ανθρώπους στο περιβάλλον σας.
Είναι αυτοί που σας φέρνουν συνέχεια κακά νέα και στη παρουσία τους αισθάνεστε άσχημα ή άβολα. Είτε μειώστε την συχνότητα επικοινωνίας μαζί τους είτε σκεφτείτε τι κάνετε ή λέτε και εσείς οι ίδιοι που μπορεί να αναπαράγει ένα κλίμα έντασης.
Η ένταση είναι μεταδοτική σπάστε αυτή την αλυσίδα πριν και μετά από εσάς.
Στις επικοινωνίες που δέχεστε και στις επικοινωνίες που δίνετε.
Κάντε μια βόλτα.
Κάντε μια βόλτα και παρατηρήστε αντικείμενα που βρίσκονται μακριά στον ορίζοντα.
Η εξωστρέφεια ανεβάζει εντυπωσιακά τη διάθεση.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μικρές αποστάσεις από αντικείμενα και ανθρώπους όπως και η διαβίωση σε κλειστούς περιορισμένους χώρους μας εσωστρέφουν και μας ρίχνουν τη διάθεση.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό μέχρι να το κάνετε. Άσκηση το καλύτερο φάρμακο
Ενώ πρόσφατες έρευνες επικυρώνουν πλέον την αναποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων (The Wall Street Journal), ερευνητές μπορεί να ανακάλυψαν ένα νέο «φάρμακο» για την κατάθλιψη που σχεδόν όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν: την Άσκηση.
Σε μια μελέτη που συμπεριλάμβανε ενήλικες ηλικίας από 20-45 ετών που είχαν διαγνωσθεί με μέτρια ή ήπια κατάθλιψη, οι ερευνητές παρατήρησαν την θεραπευτική επίδραση της άσκησης.
Ανακάλυψαν λοιπόν:
• Ότι τα συμπτώματα της κατάθλιψης μειώθηκαν κατά το ήμισυ, σε εκείνα τα άτομα που έλαβαν μέρος σε αεροβική άσκηση 30 λεπτών 3-5 φορές την εβδομάδα, μετά από 12 εβδομάδες
• Ότι τα συμπτώματα της κατάθλιψης μειώθηκαν κατά το ήμισυ, σε εκείνα τα άτομα που έλαβαν μέρος σε αεροβική άσκηση 30 λεπτών 3-5 φορές την εβδομάδα, μετά από 12 εβδομάδες
• Αυτοί που έκαναν ήπια άσκηση 3-5 φορές την εβδομάδα εμφάνισαν μια μείωση των συμπτωμάτων κατά 30%
• Οι συμμετέχοντες που έκαναν ασκήσεις stretching 15-20 λεπτά επί 3 ημέρες την εβδομάδα είχαν μια μείωση 29% .
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου