powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ



Όμορφες εικόνες είδαν  όσοι βρέθηκαν στο πάρκο Ναυπλίου καθώς στην τεχνητή λίμνη που υπάρχει εκεί έκαναν την εμφάνιση τους όχι ένα, ούτε δύο, αλλά με 12 πανέμορφα παπάκια, Ναύπλιο 27 Απριλίου 2017. Μια πάπια του πάρκου γέννησε τα μικρά της και όπως είναι φυσικό προσέλκυσε τα βλέμματα του κόσμου αλλά και των μικρών παιδιών κυρίως.



 Όσοι επισκέπτονται και περισσότερο τα μικρά παιδιά το χώρο, να μην ενοχλούν τα μικρά παπάκια καθώς είναι ακόμα ευαίσθητα και μέχρι να ενηλικιωθούν μπορούν να τα ταΐζουν από απόσταση και καλό είναι να μην τα τρομάζουν. Οι πάπιες έχουν ένα μέσο όρο ζωής 15 ετών. Γεννάνε κατά μέσο όρο 8-10 αυγά και τα επωάζουν συνήθως 35-36 μέρες. Τα μικρά από τις πρώτες ώρες μπορούν και κολυμπούν, ακολουθώντας σε σειρά την μητέρα τους. Επειδή οι πάπιες κουρνιάζουν τη νύχτα στο έδαφος, είναι ευάλωτες.



 Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πάπιες πρέπει να κλείνονται τη νύχτα σε ένα χώρο με καλή περίφραξη από δικτυωτό σύρμα με ύψος τουλάχιστον 1,2 μέτρα.  Επανειλημμένα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο από την μη σωστή προστασία του χώρου τα μικρά παπάκια να εξαφανίζονται καθώς πέφτουν θύματα κλοπής ή γίνονται τροφή από αδέσποτες γάτες και σκυλιά. 



--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: