powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ



Με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου έγιναν οι επετειακές εκδηλώσεις  της Γ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων (18 Ιανουαρίου έως 17 Μαρτίου 1827),στην Ερμιόνη Αργολίδος  εξ αφορμής της συμπλήρωσης 190 χρόνων απ' το ιστορικό γεγονός. Το  μεσημέρι της Κυριακής, στο Δημαρχείο της περιοχής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανακηρύχτηκε  «επίτιμος δημότης του Δήμου Ερμιονίδας» και θα του προσφέρθηκε  το χρυσό κλειδί του Δήμου απ' τον Δήμαρχο, Δημήτρη Σφυρή. Νωρίτερα, στο οίκημα που έγινε η εθνοσυνέλευση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής, μαρμάρινης πλάκας. Το πρωί  Άφιξη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Ταξιαρχών τελέσθηκε  Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας  Εφραίμ. Τον πρόεδρο συνόδευε ο υφυπουργός εξωτερικών Τέρενς Κουίκ .

«Η ιστορία του έθνους μας και του λαού μας έχει καταδείξει ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα έχουμε επιτύχει ενωμένοι, ενώ κάθε διχασμός επέφερε επώδυνα πλήγματα ακόμη και στον εθνικό μας κορμό», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην αντιφώνησή του κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη Ερμιόνης.

«Έτσι και τώρα έχουμε χρέος, βεβαίως με σεβασμό στην ιδεολογική και πολιτική ιδιαιτερότητα καθεμιάς των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, να πορευθούμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την βαθιά κρίση που μαστίζει τον τόπο μας και τον λαό μας», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και προσέθεσε:

«Την πορεία μας αυτή προσδιορίζει η αταλάντευτη προσήλωσή μας στον ευρωπαϊκό μας δρόμο, δοθέντος ότι ο δρόμος αυτός μας οδηγεί ασφαλώς στην υπεράσπιση της πατρίδας, αλλά και του όλου ευρωπαϊκού οικοδομήματος, άρα και του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Ιδεώδους, του οποίου οι ρίζες είναι, κατά γενική πλέον ομολογία, ελληνικές. Και μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο θέλω, καταλήγοντας, να τονίσω τούτο: Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τα 60 χρόνια από την αφετηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως με την ευκαιρία της εμβληματικής Συνόδου Κορυφής της Ρώμης, την 25η Μαρτίου, είναι να θωρακίσουμε την ενότητά της. Και δεν αρκεί να μείνουμε σε διακηρύξεις.

Τούτη την κρίσιμη ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη από πραγματική βούληση και γενναίες αποφάσεις υπεράσπισης του μέλλοντός της. Σ΄ αυτό τον δρόμο και προς αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει. Και θα πρωτοστατήσει».


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στα πλαίσια της επίσκεψης  του στην Ερμιόνη Αργολίδος για τον εορτασμό των 190 χρόνων της Εθνοσυνέλευσης στην περιοχή ,επισκέφτηκε την Ιερά Μονή των Αγίων Αναργύρων. Τον πρόεδρο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Ύδρας  Εφραίμ και η  Ηγουμένη της Ιεράς Μονής. Ακολούθησε ξενάγηση  στο ιστορικό Μοναστήρι.


ΑΠΕ-ΜΠΕ




--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: