powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Τ.ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ



 Συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον Νομό Αργολίδας παραχώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος, παρουσία των εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος.


Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, που διανθίστηκε με πλούσιο εποπτικό υλικό, επιχειρήθηκε μία συνολική αναφορά στα πεπραγμένα της εξαετούς πλέον θητείας του Αντιπεριφερειάρχη στο τιμόνι της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ενώ παράλληλα έγινε μια συνοπτική αναφορά στο ευρύτερο έργο που επιτελείται συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.


Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, χαρακτηριστικό στοιχείο του συνδυασμού από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, συνάμα και κύριος λόγος της αποδοχής του από τον λαό της Πελοποννήσου, ήταν η υπέρβαση των κομμάτων, η μη αποφυγή της σύγκρουσης με την κεντρική εξουσία, αλλά πρωτίστως το πάθος για δουλειά, για παραγωγή έργου, για ανάπτυξη, για υλοποίηση του οράματος των πιο υγιών κομματιών της ελληνικής κοινωνίας, για μια πατρίδα με προοπτική και πρόσφορο έδαφος για δημιουργία.



Αυτές είναι οι αρχές που εξ' αρχής έβαλε ο Πέτρος Τατούλης και μπολιάστηκε όλος ο συνδυασμός. Την εξαετία αυτή η Πελοπόννησος απέκτησε brand name, κατοχύρωσε μια περίοπτη θέση στο εγχώριο αλλά και διεθνές γίγνεσθαι, υλοποιώντας ενέργειες εξωστρέφειας με εμφανή και απτά αποτελέσματα σε νευραλγικούς τομείς, όπως αυτός του τουρισμού ή της πρωτογενούς παραγωγής.



Αναφορικά με την Αργολίδα ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε μια παρουσίαση των εκτελεσθέντων, των ημιτελών αλλά συνεχιζόμενων και των προγραμματισθέντων έργων, αφότου τα χώρισε σε κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αναλυτικά οικονομικά στοιχεία τα οδικά έργα (ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις, ηλεκτροφωτισμοί, άρση καταπτώσεων), τα αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα καθώς και τα έργα σε κοινωνικές υποδομές.



Επίσης αναφέρθηκε στις επενδύσεις που έχει κάνει η Περιφερειακή Ενότητα στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό, μέσα από την συνδιοργάνωση με το σύνολο των συλλόγων του Νομού εκδηλώσεων αυτού του χαρακτήρα. Τέλος αναλυτική αναφορά έγινε στις μελέτες που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, τονίζοντας την αξία τους, καθώς αποτελούν το ένα από τα δύο σημαντικότερα βήματα (μαζί με την εξεύρεση του χρηματοδοτικού εργαλείου) για την υλοποίηση ενός έργου.



Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξε κάποιες από τις προκλήσεις της Περιφερειακής αρχής για το υπόλοιπο της θητείας της, με προεξάρχουσες αυτών κάποια έργα υποδομής (σύνδεση με το εθνικό οδικό δίκτυο, λιμάνι και μαρίνα Ναυπλίου, ολοκλήρωση Αναβάλου), αλλά και την επιβεβλημένη πλέον παρουσία τις Περιφέρειας Πελοποννήσου σε δομές κοινωνικής πρόνοιας, δεδομένου ότι οι λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού διαρκώς γιγαντώνονται και έχουν την ανάγκη όλων μας. 


 


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: