powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΤΟ ΛΥΓΟΥΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ


 

Mια πρωτόγνωρη και συγκινητική εμπειρία ζήσαμε εχθές το βράδυ στο Λυγουριό όταν νέα παιδιά της Μητροπόλεώς  μαζί με τον γεμάτη αγάπη Ποιμενάρχη  κ. Νεκτάριο επισκέφθηκαν τους Σύριους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Λυγουριό Αργολίδος. Άνθρωποι νοικοκυραίοι, υφασματέμποροι, Δικηγόροι … στην πατρίδα τους, τώρα παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς όπως οι  δικοί μας πρόγονοι το 1922.



Υποδέχθηκαν τους Ιερείς με αγάπη και σεβασμό ,ακόμα και τα μικρά παιδάκια δίνανε το χέρι τους στους κληρικούς ,ενώ οι μεγαλύτεροι σε ένδειξη σεβασμού χαιρετώντας τοποθετούσαν το χέρι τους στην καρδιά(όταν κάποιοι νεοέλληνες τα τοποθετούν κάπου αλλού όταν βλέπουνε Παπά)


Τα παραδοσιακά όργανα ηχήσανε μικρασιάτικα και αιγαιοπελαγίτικα τραγούδια και νέοι Έλληνες και Σύριοι πιαστήκανε  απ'το χέρι χορεύοντας αντάμα όμορφους χορούς, ιδιαίτερα με το τραγούδι : «Έχε 'γιά Παναγιά» ενώ τα μικρά προσφυγάκια λαμβάνανε με ενθουσιασμό διάφορα γλυκίσματα από τους Ιερείς της Μητροπόλεώς .»



Ο Ευαγγελικός λόγος του Χριστού μας «Ἐν τούτῳ γνώσονται πάντες ὅτι ἐμοὶ μαθηταί ἐστε, ἐὰν ἀγάπην ἔχητε ἐν ἀλλήλοις.(Ιωάνν.ιγ΄-35) πήρε εχθές την κατάλληλη σάρκα και επραγματώθη ο της αγάπης λόγος του Σταυρού του Κυρίου μας.

Και όπως μας έλεγε ένας σύγχρονος Αγιορείτης Μοναχός : «όταν αγαπάς κάποιον δεν αισθάνεσαι ότι κινδυνεύεις ή καταπιέζεσαι κοντά του» Την μετάφραση έκανε  η Ναυπλιώτισσα και εξ'Αλεξανδρείας καταγομένη Βασιλική Τσιποκά

 

 

 π.Διονύσιος Ταμπάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: