powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

H ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Η μνήμη του Αγίου Αθανασίου εορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα  στο μικρό εκκλησάκι στην Πρόνοια Ναυπλίου που βρίσκεται στο κτίριο όπου στεγάζονται τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ναυπλιέων. Το εκκλησάκι φτιάχτηκε για τις ανάγκες των ηλικιωμένων ανθρώπων. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Πατέρας Κωνσταντίνος Σέρρος ,ο οποίος και μίλησε για την ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού Αγίου της Ορθοδοξίας.





Αθανάσιος Αλεξανδρείας


Ο Αθανάσιος Αλεξανδρείας, Μέγας Αθανάσιος ή Άγιος Αθανάσιος ήταν Χριστιανός επίσκοπος και Πατριάρχης Αλεξανδρείας της Αιγύπτου κατά τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Τιμάται ως άγιος τόσο από την Ανατολική Ορθόδοξη όσο και από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Αποτελεί έναν από τους τέσσερις μεγάλους Πατέρες της Ανατολικής εκκλησίας και έναν από τους 33 Πατέρες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. 




Από πολύ νέος έδειξε την πνευματική κλίση του. Σε ηλικία 25 ετών χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολούθησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325, στη Νίκαια της Βιθυνίας. Εκεί αναδείχθηκε πρωτεργάτης στην καταδίκη της διδασκαλίας του Αρείου που χαρακτηρίστηκαν αιρετικές. Το 328 και σε ηλικία 33 ετών εξελέγη πατριάρχης Αλεξανδρείας




STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια: