powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΟΥΣ "ΦΤΕΡΩΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟΝ ΥΓΡΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ"



Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, ευαισθητοποιημένο σε θέματα Περιβαλλοντικής Αγωγής, καθιέρωσε από το 2013 την 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».



Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου διοργάνωσε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Αργολίδας και το 3ο Δ.Σ. Ναυπλίου τη δράση: «Φτερωτοί επισκέπτες στον υγρότοπο της Νέας Κίου».



Παράλληλα πραγματοποιησε επίσκεψη στον υδροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου, βιωματικό εργαστήριο για τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς και παρατήρηση πουλιών που ζουν ή επισκέπτονται τον υδροβιότοπο. Στην παραπάνω δράση, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.



Στόχος της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την ομορφιά της μετανάστευσης και τις ανάγκες των μεταναστευτικών πουλιών. Η φετινή διοργάνωση περιλάμβανε εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες δραστηριότητες, που προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.



 Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International.




STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια: