powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΕΤΟΣ


Ο καθιερωμένος αγιασμός του Ραδιοφώνου της Μητροπόλεως Αργολίδος, για το νέο ραδιοφωνικό έτος , τελέστηκε την Τετάρτη  14  Οκτωβρίου 2015  από τον  Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο , παρόντων  του  Θεοφιλέστατου Επίσκοπου  Επιδαύρου κ. Καλλινίκου ,τον  διευθυντή κ.  Καζά , καθώς και των συνεργατών του ραδιοφώνου. Μετά το πέρας του αγιασμού ,ακολούθησε χαιρετισμός από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο , τον διευθυντή του ραδιοφώνου κ. Καζά και τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο.



ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΎ


Ο Ρ/Σ της Ι.Μ. Αργολίδος άρχισε να λειτουργεί πειραματικά το 1991. Αρχικά  αναμετέδιδε το πρόγραμμα του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Πειραϊκής Εκκλησίας, λειτουργώντας μόνο για 4 ώρες ημερησίως.

Λίγους μήνες αργότερα ξεκίνησε η σύνδεση με τους Ιερούς Ναούς του Ναυπλίου αρχικώς

και κατόπιν του Άργους για την μετάδοση των ιερών ακολουθιών . Το 1992 ο Ρ/Σ οργανώνεται καλύτερα με Δ/ντή τον κ.Δημ. Μπονταϊτη.



Το 1995 ορίζεται νέο Δ/Σ με Δ/ντή τον τότε Ιεροδιάκονο και νυν Επίσκοπο Επιδαύρου κ.κ Καλλίνικο Κορομπόκη. Από το 1996 έως και το 2001 Διευθυντής του διετέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης τ. Προϊστ. Καθεδρικού Ι.Ν. Αγ. Πέτρου Άργους

Με την υπ αριθ.43/1-7-2003 του ΕΣΡ εκδίδεται βεβαίωση νομίμου λειτουργίας.

Το 2001 ορίζεται Δ/ντής ο κ.Γεώργιος Καζάς ( ο οποίος και παραμένει ως σήμερα) και κατόπιν νέο Δ/Σ. Με τον παλιό τρόπο «παίζοντας» εκπομπές από κασέτες ο Ρ/Σ πλέον λειτουργεί με δικό του πρόγραμμα από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ .

Το 2004 αγοράζεται καινούριος πομπός και μετεγκαταστάθηκε το κέντρο εκπομπών από την Αγ.Μαρίνα (κάστρο Άργους) στον Προφήτη Ηλία Κεφαλαρίου . Από το 2005 ο Ρ/Σ εξελίσσεται σε ψηφιακό και το πρόγραμμά του συμπληρώνουν επιλεγμένες εκπομπές των Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας,




εκπέμποντας πλέον καθ όλο το 24 ωρο .

Το 2010 εγκρίνεται η άδεια της κεραιοδιάταξης του Ρ/Σ και ουσιαστικά χορηγείται

κανονική πλέον άδεια λήψεως και εκπομπής του . Στις 22 Φεβρουαρίου 2010 ο σταθμός, μετά από επίπονη προσπάθεια, αποκτά την επίσημη άδεια λειτουργίας του με την υπ. αριθμ. 554/3 /22-2-2010 απόφαση του Ε.Ε.Τ.Τ. .




STUDIO B&G 

Δεν υπάρχουν σχόλια: