powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ……


    
      Χθες ζητήσαμε μια ενημέρωση από τον Παπαλευτέρη
σχετικά με το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας και τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα.Πραγματικά είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με οτιδήποτε που λέχθηκε από τον ίδιο να βρίσκει βάση σε χαρτιά και αποδείξεις΄.Τίποτα δεν ήταν λόγια του αέρα.  Αρχικά,ο ίδιος ο Παπαλευτέρης έχει δηλώσει πως τα τροχόσπιτα είναι παράνομα αλλά ταυτόχρονα αναγκαία για την χρήση του συσσιτίου.Όμως τα τροχόσπιτα-προκάτ, τοποθετήθηκαν από τον ίδιο τον Δήμο, και ο ίδιος ο Δήμος έρχεται τώρα και τα απομακρύνει,παρουσία του Δημάρχου λέγοντας πως είναι παράνομα και αυθαίρετα.Μάλιστα δεν έφτανε αυτό,αλλά ο Δήμος επιβάλλει πρόστιμο στην εκκλησία.Αλήθεια μια απορία.Το τροχόσπιτο που έφυγε από το συσσίτιο έχει άδεια για εκεί που τοποθετήθηκε;Μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτήν την κίνηση;Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να λειτουργήσει το συσσίτιο;Έχουν γκρεμιστεί δηλαδή όλα τα αυθαίρετα που υπάρχουν στο Δήμο ή γίνεται σκοπίμως όλο αυτό;(Προβληματισμούς εκφράζουμε)

                             https://www.youtube.com/watch?v=FdVVoBOQr5U
               Απλά κοιτάξτε από το 3ο λεπτό μέχρι το τέλος στο παραπάνω λινκ.

       Καλύτερα να μην μπλέξουμε με νομικά θέματα. Αλλά επειδή έχω την τύχη να γνωρίζω δύο πράγματα επειδή σπουδάζω νομική, η εκκλησία απαλλάσσεται από κάθε εισφορά σε χρήμα λόγω ένταξης στο σχέδιο πόλεως.Η εκκλησία αν τυχόν το θέμα οδηγηθεί στα δικαστήρια θα δικαιωθεί.Αλλά ο χρόνος τέλεσης της υπόθεσης(η οποία ξαναλέω είναι προς την πλευρά της εκκλησίας και αυτό δεν είναι άποψη δική μου,αλλά βασίζεται σε έγγραφα που υπάρχουν στα χέρια του Παπαλευτέρη!!!)θα πάρει σίγουρα κάποια χρόνια.Μέσα σε αυτό το διάστημα τι θα γίνει;Οι 150 και πλέον οικογένειες που θα βρουν φαγητό; Σε αυτές τις οικογένειες δεν υπάρχουν μικρά παιδιά;

Πιο αναλυτικά:

        Στο άρθρο 82 του Β∆ της 24/9-20/10/1958 όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 60 του Ν.1416/1984 ορίζεται ότι: «1. Απαλλάσσονται από κάθε δηµοτικό ή κοινοτικό φόρο, τέλος δικαίωµα και εισφορά: α) το ελληνικό δηµόσιο και ο οργανισµός τοπικής αυτοδιοίκησης, β)οι ιεροί ναοί και γ) εκείνοι οι οποίοι έχουν φορολογικές απαλλαγές από συµβάσεις που έχουν συνάψει µε το δηµόσιο, εφόσον οι συµβάσεις αυτές κυρώθηκαν µε νόµο και αναφέρουν ρητά την απαλλαγή από δηµοτικούς και κοινοτικούς φόρους, τέλη, δικαιώµατα και εισφορές.» Στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου του ανωτέρω νόµου ορίζεται ότι « 2.Από τα ανταποδοτικά τέλη, που επιβάλλουν οι δήµοι και οι κοινότητες δεν απαλλάσσονται αυτοί που αναγράφονται στις περιπτώσεις β και γ της προηγούµενης παραγράφου καθώς και το ελληνικό δηµόσιο από το τέλος ύδρευσης.» Σύµφωνα µε την παρ. 2 του άρθρου 46 του ν 4301/2014 (ΦΕΚ Ά 223/07-10-2014 «στην παρ.2 του άρθρου 82 του β.δ. 24.9/20-10-1958 (Ά171), όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 60 του ν 1416/1984 (ά 18) απαλείφεται η περίπτωση β»,δηλ. οι ιεροί ναοί απαλλάσσονται και από τα ανταποδοτικά τέλη.

        Άρα γιατί ο Δήμος ζητάει το ποσό των 450.000 ευρώ αφού οι ναοί απαλλάσσονται; Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ που είναι αναγκαία για την υποδομή του συσσιτίου.
  
       Επίσης η εκκλησία προσπαθεί να φτιάξει και ξενώνες(!!) για να στεγαστούν φοιτητές του Πανεπιστημίου αλλά και άποροι,ωστόσο και αυτό εμποδίζεται από τον Δήμο καθώς δεν δίνει την βεβαίωση πως ο ναός δεν οφείλει εισφορά σε χρήμα και έτσι δεν μπορεί να δοθεί η οικοδομική άδεια.  'Ενας άνθρωπος που βοηθάει τόσους συνανθρώπους μας,χωρίς να έχει κάποιο προσωπικό κέρδος και όφελος να οδηγείται 10 φορές στον εισαγγελέα;Διαχωρίζει μήπως οικογένειες;Διαχωρίζει μαύρους από άσπρους;Υπάρχει στις μέρες ανθρωπιστική κρίση και αυτό είναι αντιληπτό από όλους μας.Πολιτισμός είναι μόνο τα Φεστιβάλ και οι Μαραθώνιοι;Και αυτά προσφέρουν στην πόλη μας.Έχουμε γράψει ποια ήταν τα οφέλη του Μαραθωνίου αλλά όταν ο άνθρωπος πεινάει,τότε τι;Μπορούν να γίνουν διακρίσεις όταν ο άλλος σου χτυπάει την πόρτα και σου ζητάει ένα πιάτο φαγητό,μια ζεστασιά;Αυτά είναι τα ουσιαστικά προβλήματα.Σε αυτές τις περιπτώσεις φαίνεται η μεγαλοψυχία της ψυχής.Στην θέση αυτών των ανθρώπων μπορεί να ήταν ο καθένας από εμάς,ακόμα και μία οικογένεια να το έχει ανάγκη θα πρέπει το συσσίτιο να συνεχιστεί.Ζούμε σε φοβερά δύσκολους καιρούς και τέτοιες καταστάσεις είναι παράδειγμα προς όλους μας.Να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.


                 Παραθέτω ένα ακόμα λινκ,που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ!!!
                         https://www.youtube.com/watch?v=QoyX2-CrP1Q
    
      Και επίσης πρέπει να το δουν αυτοί που πολεμούν αυτούς τους ανθρώπους.Οι περισσότεροι που δουλεύουν για το συσσίτιο είναι άνεργοι,αλλά το κάνουν από χαρά για βοήθεια στους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.Όσο υπάρχουν λοιπόν τέτοιοι άνθρωποι ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ ίσως αυτός ο τόπος να μην πεθάνει ποτέ.Οι ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ άνθρωποι ας ζήσουν όπως επιθυμούν,στην μιζέρια τους.

    Ο Δήμος πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για αυτό το θέμα.Είναι αδιανόητο να χαθούν τα λεφτά από το ΕΣΠΑ.Η κατασκευή που θα στεγαστεί όλη η υποδομή του συσσιτίου είναι εφικτή να πραγματοποιηθεί μέσω του τελευταίου.


Υ.Γ.1: Μπροστά στο άδειο στομάχι του καθενός δεν υπάρχουν εξαιρέσεις!!!

 

 Takis Toubas


  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: