ΥΛΙΚΑ
• μισό κιλό βούτυρο (lurpak κατά προτίμηση τους δίνει ωραία γεύση)
• 1 φλυτζάνι του καφέ, ζάχαρη άχνη
• 2 κρόκους αυγών
• 1,5 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
• 2 βανίλιες
• 1,5 γλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ελαφρά καβουρντισμένα & χονδροκομμένα
• 750 γρ περίπου αλεύρι μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε καλά την άχνη με το βούτυρο, και μετά ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη.
2. Κάνουμε την ζύμη μέτρια πιτάκια ή αν έχετε φορμάκια με σχέδια.και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν λίγο. Πριν ξεροψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με ανθόνερο (προαιρετικά) και τους ρίχνουμε άχνη παντού.
Καλή επιτυχία ! ! !
• μισό κιλό βούτυρο (lurpak κατά προτίμηση τους δίνει ωραία γεύση)
• 1 φλυτζάνι του καφέ, ζάχαρη άχνη
• 2 κρόκους αυγών
• 1,5 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
• 2 βανίλιες
• 1,5 γλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ελαφρά καβουρντισμένα & χονδροκομμένα
• 750 γρ περίπου αλεύρι μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Χτυπάμε καλά την άχνη με το βούτυρο, και μετά ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη.
2. Κάνουμε την ζύμη μέτρια πιτάκια ή αν έχετε φορμάκια με σχέδια.και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν λίγο. Πριν ξεροψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με ανθόνερο (προαιρετικά) και τους ρίχνουμε άχνη παντού.
Καλή επιτυχία ! ! !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου