powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ο Δημήτρης Σφυρής στέλνει μήνυμα προς τους πολίτες της Ερμιονίδας μέσω του anatoliko blog


Αγαπητοί συμπολίτες ,
Εκλέχτηκα δήμαρχος την προηγούμενη τετραετία, επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που περιλάμβανε πρόσωπα που  πίστευαν  στον ανεξάρτητο ρόλο των ΟΤΑ, μακριά από κομματικές διασυνδέσεις, διαπλεκόμενα συμφέροντα και μικροπολιτικές πρακτικές.
 Καταφέραμε να αλλάξουμε το πρόσωπο του Δήμου, να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του , να τον  κάνουμε εύρωστο  οικονομικά και διαχειριστικά  αυτάρκη, αποκτώντας διαχειριστική επάρκεια.  Τώρα είμαστε στην διαδικασία απόκτησης  πιστοποίησης του Δήμου.
Είμαστε από τους λίγους Δήμους που διαθέτουν χρηματικό πλεόνασμα, ενώ παράλληλα κάναμε πολλά μεγάλα και μικρά έργα.
 Διοικήσαμε  το Δήμο σύμφωνα με τα πρότυπα των ευρωπαϊκών δήμων.
Το επιχειρησιακό  πρόγραμμα που εκπονήσαμε , το οποίο τολμώ να πω,  εφαρμόστηκε κατά γράμμα ,έδωσε τη δυνατότητα στο Δήμο μας να αναπτυχθεί και να λύσει προβλήματα που χρόνιζαν.
Καταφέραμε να κάνουμε εργοστάσιο δεματοποίησης σκουπιδιών, το πρώτο στην Πελοπόννησο σε λειτουργία, και να κλείσουμε τις χωματερές. Ξεκινήσαμε την ανακύκλωση, χαρτιού αλουμινίου, γυαλιού και σιδήρου, αλλάζοντας ακόμη και τον περιφερειακό σχεδιασμό ώστε να συμπεριληφθεί και ο Δήμο μας σε αυτόν, γεγονός που πραγματοποιήθηκε μετά από  πολλούς αγώνες. Εκπονήσαμε τις μελέτες αποχετευτικού δικτύου και το υλοποιούμε, για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
Εντάξαμε το Δήμο μας σε προγράμματα ΕΣΠΑ, που σχετίζονται με την υδροδότηση, κατασκευή τουριστικού καταφυγίου, ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων , μνημείων και περιοχών φυσικού κάλλους. Επίσης ενταχθήκαμε στα προγράμματα ψηφιακής σύγκλισης (ψηφιακά μουσεία ηλεκτρονικής ξενάγησης) και τηλεφροντίδας ιατρικής για την ενίσχυση του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι.
Κάναμε σοβαρές παρεμβάσεις αναπλάσεων, ώστε να είναι η περιοχή μας καλαίσθητη και φιλική στους δημότες και τους επισκέπτες. Μια περιοχή συνεχούς ανάπτυξης  , τουριστικής , παραθεριστικής   και με τομείς αγροτικών κτηνοτροφικών  και αλιευτικών  δράσεων, κατέστη ακόμη περισσότερο ελκυστική για επενδύσεις και ανταγωνιστική σε διεθνές περιβάλλον.

Προβάλλαμε την περιοχή μας σε διεθνή forum τουριστικά, όπως η έκθεση του Λονδίνου, του Βερολίνου ,της Βιέννης ,  ακόμη και σε όλες τις Πανελλήνιες Τουριστικές εκθέσεις.
Διοργανώσαμε πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών και δημιουργήσαμε  δύο φεστιβάλ, νεολαίας και παιδιών. Ενεργοποιήσαμε την Δημοτική Βιβλιοθήκη , εμπλουτίζοντάς την κάθε χρόνο με εκατοντάδες τίτλους νέων βιβλίων και  με παρουσιάσεις βιβλίων από τους ίδιους  τους συγγραφείς . Ανακατασκευάσαμε ένα δημόσιο κτήριο για θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις.
 Φροντίσαμε τα σχολεία  όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δημιουργήσαμε νέα σχολεία,  νηπιαγωγεία και σχολείo δεύτερης ευκαιρίας και δημιουργήσαμε τμήμα υποστήριξης παιδιών με ειδικές ανάγκες, γεγονός πρωτόγνωρο για την περιοχή μας.
Βάλαμε την περιοχή μας στον χάρτη των πανελλήνιων αθλητικών εκδηλώσεων φιλοξενώντας, το πανελλήνιο beach volley , jet skiendurο , scrable  και motor cross, το final six  στο basket, με τη συμμετοχή ομοσπονδιακών προπονητών, τουρνουά ποδοσφαίρου παίδων , με την συμμετοχή της Arsenal και  του Ajax.
 Με την  δωρεά ευεργετών συμπολιτών μας και προσφορά δικής μου αρχιτεκτονικής μελέτης  κατασκευάζεται και θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο Γηροκομείο .
Καταφέραμε να κάνουμε όλα αυτά πράξη , παρόλο που βρισκόμαστε σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής  κρίσης και αποτελούμε μια νησίδα ελπίδας για τους υπόλοιπους δήμους.
Για μας το σχέδιο Καλλικράτης , δεν σημαίνει πρόκληση, σηματοδοτεί την συνέχεια του Δήμου της επόμενης μέρας , αφού είχαμε φροντίσει να συνεργαζόμαστε ήδη σε διαδημοτικές δράσεις με τους όμορους δήμους. Αντιμετωπίσαμε  την περιοχή της Ερμιονίδας σαν ολότητα  σε θέματα  προστασίας περιβάλλοντος, διαχείρισης υδάτων , αποκομιδής  σκουπιδιών , συνεργασίας σε  πολιτιστικές  εκδηλώσεις και ένα σωρό άλλα θέματα.
Με ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από τα πιο υγιή , καταξιωμένα και  δυναμικά στοιχεία της κοινωνίας μας  , που έχουν καταθέσει τις κομματικές τους ταυτότητες , προερχόμενοι από όλο το πολιτικό φάσμα της περιοχής μας, ευελπιστούμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη και ανοδικά εξελικτική πορεία του νέου Δήμου Ερμιονίδας.

                       Δημήτρης Σφυρής
             Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας  

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: