powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Μετ'εμποδίων η υποψηφιότητα Καμιζή στην Ερμιονίδα


Ο Δημήτρης Καμιζής εξέδωσε ανακοίνωση για τα σχόλια και τις αντιδράσεις του Ανάργυρου Λεμπέση για το όνομα και το έμβλημα της παράταξης που θα διεκδικήσει την πρωτιά στις Δημοτικές εκλογές  του Νοέμβρη , αλλά διευκρινίζει πως δεν τον ενδιαφέρει το κομματικό χρίσμα, θέλοντας προφανώς να προσεγγίσει  τους πολλούς υποστηρικτές του Δημήτρη Σίδερη που Δηλώνει  στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ ζητώντας το χρίσμα , ενώ στο παρασκήνιο τέσσερα από το έξι μέλη της συντονιστικής ΠΑΣΟΚ Κρανιδίου προτείνουν στο κόμμα να δώσει το χρίσμα στον Δ. Καμιζή . 

Το σίγουρο είναι πως ο γιατρός αυτή τη φορά έχει μπλέξει για τα καλά αφού καθημερινά του βγαίνουν μπροστά εμπόδια που για να τα προσπεράσει κανείς  πρέπει να έχει  τη δύναμη και το κουράγιο που συνήθως διαθέτουν νέοι και ορεξάτοι άνθρωποι .


 Διαβάστε παρκάτω την ανακοίνωση του Δ. Καμιζή

Με την ευκαιρία κάποιων σχολίων
των τελευταίων ημερών, που εξέφρασαν ενόχληση μετά την δημοσιοποίηση από την πλευρά μας της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΘΕΣΕΩΝ εν όψει των Δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου, διευκρινίζουμε τα εξής:
Τα ονόματα και τα εμβλήματα δημοτικών ή πολιτικών παρατάξεων ή άλλων οργανισμών συνήθως εκφράζουν ή συμβολίζουν κάτι από τις αρχές, τις θέσεις τους και την προέλευσή τους...

Το έμβλημα λοιπόν της παράταξής μας το οποίο φαίνεται ότι ενόχλησε κάποιους αποτελείται από ένα κεντρικό κυκλικού σχήματος πυρήνα με παραστάσεις ανθρώπων συμβολικά χρωματισμένων με τα χρώματα που συνηθίζουν τα κόμματα να χρησιμοποιούν στα εμβλήματα και στους λογότυπούς τους (πράσινο, μπλε και κόκκινο) και περιφερειακά σε κυκλική επίσης διάταξη από το λογότυπο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ. Αυτό αποτελεί από το 1998 μέχρι σήμερα και το όνομα της παράταξής μας.

Ο κεντρικός συμβολισμός σκοπό έχει να αποδίδει την αδιαπραγμάτευτη θέση και θέλησή μας για την υπερκομματική συγκρότηση της παράταξής μας αλλά και να συμβολίζει επίσης ότι το κέντρο της δράσης μας είναι ο άνθρωπος και η ικανοποίηση των αναγκών του.

Αυτή η θέση μας που συμβολίζεται με αυτόν τον τρόπο και η πίστη μας στο ακηδεμόνευτο της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην ανεξαρτησία της από τα πολιτικά κόμματα δεν είναι διαπραγματεύσιμη και για μας αποτελεί θέση Αρχής. Άλλωστε στη μέχρι τώρα πορεία μας έχουμε δώσει δείγματα γραφής στην πράξη. Αυτονόητο είναι ότι δεν επιδιώκουμε ούτε πρόκειται να ζητήσουμε κανένα κομματικό «χρίσμα»

Για το όνομα της παράταξής μας υπήρξε σε βάθος και έκταση αναφορά στη διακήρυξη των θέσεών μας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Εξηγήσαμε και αναλύσαμε ότι ο χωροταξικός, κοινωνικός και πατριωτικός προσδιορισμός της παράταξής μας, ως παράταξης της Ερμιονίδας, δεν υπήρξε ούτε τυχαίος, ούτε ήταν προϊόν προφητικής έμπνευσης. Η ιστορική αυτή δικαίωσή μας οφείλεται στην εδραιωμένη πίστη και συνείδησή μας ότι η Ερμιονίδα υπήρξε και συνεχίζει να είναι αδιάλειπτα η ευρύτερη Πατρίδα μας. Πως αλλιώς στο νέο Δήμο Ερμιονίδας να ονομάζεται μια δημοτική παράταξη για να προσδιοριστεί στο χώρο και στην κοινωνία στην οποία αναφέρεται;

Τεχνικής φύσης ζητήματα που αφορούν στον καλύτερο ενδεχομένως συμβολισμό των συγκεκριμένων θέσεων ασφαλώς μπορούν να συζητηθούν, παρόλο που δεν αναφέρονται και δεν συνιστούν πολιτικές θέσεις, αλλά είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Τέλος ολόκληρο το περιεχόμενο αλλά και το πνεύμα της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ βρίσκεται προς την κατεύθυνση της συμμετοχής, και της συνδιαμόρφωσης, του νέου οράματος για την Ερμιονίδα και του προγράμματος που θα το υλοποιήσει. Έχουμε δηλώσει επίσης ότι η παράταξή μας είναι ανοικτή σε προτάσεις, ιδέες αλλά και πρόσωπα. Ο διάλογος από την πλευρά μας έχει ανοίξει και θεωρούμε πολύ σημαντικό γεγονός τη συμμετοχή κάθε δημότη και δημότισσας αρκεί να είναι καλοπροαίρετη και να σέβεται τους κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου. Θεωρούμε την κριτική πάντοτε ωφέλιμη αρκεί να περιέχει και προτάσεις γόνιμες και δημιουργικές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: