powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ – ΣΥΝΟΨΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΙΜΠΗ



   Κλείνοντας τρία χρόνια στη θέση του Αντιδημάρχου Ασκληπιείου, θεωρώ το λιγότερο υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους αυτούς που με βοήθησαν στο έργο μου. Καταρχήν, το Δήμαρχο Χρήστο Τσακαλιάρη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, όχι μόνο με το να είμαι αναπληρωτής του, αλλά κυρίως για την ανάθεση ουσιαστικών και όχι τυπικών αρμοδιοτήτων σε σημαντικούς τομείς. Για πρώτη φορά στο Δήμο μας οι Αντιδήμαρχοι απέκτησαν αρμοδιότητες και ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν έργο ουσίας.
   Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους αιρετούς του νομού μας και όλους τους θεσμικούς κι υπηρεσιακούς παράγοντες για το πνεύμα συνεργασίας και τη βοήθεια που προσέφεραν στο έργο μας. Αναφέρομαι ενδεικτικά σε Νομαρχία, Εκκλησία, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Ελληνικό Φεστιβάλ, κλπ. Οπωσδήποτε να προσθέσω τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους - πλειοψηφίας και μειοψηφίας - τους Διευθυντές των Σχολείων και τους εκπροσώπους τοπικών φορέων και υπηρεσιών, που με στήριξαν στην αποστολή που είχα αναλάβει. Ακόμα τους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι συνετέλεσαν στην εξυπηρέτηση του πολίτη που αποτέλεσε πρωταρχικό μας μέλημα, καθώς και στην αλλαγή της εικόνας μας σε όλη την Αργολίδα, εργαζόμενοι όταν χρειαζόταν και εκτός ωραρίου. Τέλος τους κατοίκους του Δήμου μας, με την πολύτιμη αρωγή των οποίων επιτεύχθηκε το αποτέλεσμα αυτό. Δίχως ενεργούς δημότες καμία δημοτική αρχή δε δύναται να πετύχει το ελάχιστο των στόχων της. Άπαντες σχεδόν μας στήριξαν στις επιλογές μας σε όλους τους τομείς, με ελάχιστες ευτυχώς εξαιρέσεις. Εκείνοι που θεωρούν πως είναι προτιμότερο να αντιδρούν σε μέτρα κοινής ωφέλειας επειδή προτάσσουν το ατομικό τους συμφέρον, ας γνωρίζουν ότι δεν προξενούν φθορά σε μας αλλά κακό στον τόπο τους.
     Τέλος θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) τα οποία δημοσιοποιούσαν σχεδόν πάντα τα δελτία τύπου που τους στέλναμε και με αυτό τον τρόπο βοηθούσαν στην προώθηση της ενημέρωσης και πληροφόρησης των δημοτών μας. 
   Με αφορμή την επικοινωνία μας αυτή, θα ήθελα επιγραμματικά να αναφέρω μερικά από τα πεπραγμένα που καταδεικνύουν το πασιφανές της ουσιαστικής διαφοροποίησης από τις λογικές των προηγούμενων τετραετιών:
Ø Η καθαριότητα στο σύνολο του Δήμου μας βρίσκεται πλέον σε υψηλότατο επίπεδο. Με την κυκλοφορία του νέου απορριμματοφόρου, την αγορά πολλών μεταλλικών κάδων χωρητικότητας 1.100 λίτρων, τη σωστή και προγραμματισμένη χρονικά αποκομιδή και την υλοποίηση της ανακύκλωσης, τα προβλήματα που χρόνιζαν έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Η χωματερή του «Ντεβετζή» δεν έχει δημιουργήσει εστίες φωτιάς εδώ και 2,5 χρόνια. Όλα αυτά τα πετύχαμε με πολύ κόπο και διάθεση αρκετών χρημάτων. Ήταν όμως επιβεβλημένο για το κοινό καλό.
Ø Μαζεύτηκαν χιλιάδες σακούλες σκουπιδιών που ρύπαιναν πεταμένες στους δρόμους, στα ρέματα κοντά στα σχολεία, έξω από νεκροταφεία, ακόμα και απομακρυσμένα σκουπίδια στα όρια του Δήμου μας. Η αφισορρύπανση έχει σχεδόν μηδενιστεί. Στις αποθήκες μας μπήκε τάξη και όλα πλέον βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο.
Ø Με πολύ επιμονή και υπομονή, χωρίς να γίνονται χάρες και να σβήνονται κλήσεις, προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και να λύσουμε το κυκλοφοριακό στην κεντρική λεωφόρο του Λυγουριού. Ένα πρόβλημα χρόνων. Θεωρώ πως, με τη βοήθεια της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών μας, των επισκεπτών του Δήμου μας, τη συνδρομή της δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, επιλύθηκε σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν και στιγμές, οι οποίες είναι ελάχιστες, που δημιουργούνται προβλήματα. Αν όμως συγκρίνει κάποιος τη λεωφόρο μας με όλη την Αργολίδα σε πόλεις και χωριά και όχι μόνο, θα διαπιστώσει τη μεγάλη διαφορά.
Ø Στο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου, μέσα από την προγραμματική σύμβαση με την “Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.”, πετύχαμε να ανεβάσουμε ψηλά τον πήχη, όπως προκύπτει και από τις μεταφερθείσες εντυπώσεις των επισκεπτών.
Ø Η ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και η ανακύκλωση συσκευασιών η οποία λειτουργεί σε συνεργασία με το Δήμο Επιδαύρου, αποτελεί από τα πλέον σημαντικά επιτεύγματα σε επίπεδο νομού και είμαστε βέβαιοι ότι σε βάθος χρόνου θα αποδειχθεί πολυτιμότατο για όλους μας. Ως πρόεδρος της επιτροπής διαδημοτικής συνεργασίας από την έναρξή της μέχρι 31/12/2009, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους του όμορου Δήμου που συμμετείχαν στην επιτροπή, αλλά και τους Δημάρχους Ασκληπιείου και Επιδαύρου για την άριστη συνεργασία, χάρη στην οποία το πρόγραμμα πέτυχε απόλυτα. Επίσης όλους τους δημότες, μικρούς και μεγάλους, που στηρίζουν καθημερινά την επιλογή των Δήμων για ανακύκλωση.
Ø Στα θέματα Πολιτικής Προστασίας κατορθώσαμε με πολύ κόπο να οργανωθούμε ικανοποιητικά (ομάδες εθελοντών, καταγραφή μηχανημάτων, εξοπλισμός, κλπ) και σήμερα θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε επαρκώς δύσκολες καταστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν. Με την πρόσφατη τοποθέτηση ηχοσυστημάτων σε κάθε τοπικό διαμέρισμα για την πληρέστερη και αμεσότερη ενημέρωση των δημοτών για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας από το κέντρο επιχειρήσεων (στο Δήμο ή στο σημείο του γεγονότος) πιστεύουμε ότι κατακτάται ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων.
Ø Αναβαθμίσαμε και οργανώσαμε τη λαϊκή αγορά βελτιστοποιώντας τη λειτουργία της και έχοντας τη συνεργασία των πωλητών της επιλύθηκαν προβλήματα χρόνων, έτσι ώστε η τωρινή εικόνα να είναι πια εντελώς διαφορετική προς το καλύτερο.
Ø Οι παιδικές χαρές άλλαξαν όψη και αναμένεται να βελτιωθούν περαιτέρω, μιας και οφείλουμε στα παιδιά τέτοιους χώρους.
Ø Η κίνηση των δημοτικών οχημάτων γίνεται πλέον με υπακοή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη  νομοθεσία και ποτέ ανεξέλεγκτα, εκπληρώνοντας και εδώ τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Ø Αναβαθμίσαμε τις εθνικές μας γιορτές και τους προσδώσαμε τη λαμπρότητα που απαιτείται. Η παρουσία επίσημων εκπροσώπων του Δήμου Επιδαύρου καταδεικνύει και σε αυτόν τον τομέα τον υψηλό δείκτη συνεργασίας.
Ø Τοποθετήθηκαν ενημερωτικές πινακίδες σε όλη την έκταση του Δήμου μας και πινακίδες οδών στη λεωφόρο Ασκληπιού στο Λυγουριό.
Ø Στα κοιμητήρια, ιδιαίτερα στο Λυγουριό, με την αυστηρότητα και τις απαραίτητες μικρές παρεμβάσεις κατορθώσαμε να μην έχουμε προβλήματα. Απομένουν όμως αρκετά.
Ø Με πολύ κόπο προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου, για την οποία ποτέ μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί. Θα συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή.
   Το γενικό νοικοκύρεμα του Δήμου ήταν μια υπόθεση ψυχοφθόρα και δύσκολη. Μπορούν βέβαια να το κατανοήσουν καλύτερα μόνο όσοι το έζησαν στην καθημερινότητά τους. Όμως ήταν προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου και της πλειοψηφίας, συνεπώς αποτελούσε μονόδρομο. Αυτά τα τρία χρόνια πορευτήκαμε απαρέγκλιτα πάνω στη γραμμή πορείας που είχαμε εξαρχής χαράξει ως συνδυασμός. Φυσικά απαιτείται πολλή δουλειά ακόμα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.  
  Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχηθώ στους νέους Αντιδημάρχους καλή επιτυχία στο έργο τους, γιατί θα χρειαστούν δύναμη, υπομονή κι επιμονή για να ολοκληρώσουν το έργο της δημοτικής αρχής. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα βρίσκομαι δίπλα τους για ο,τιδήποτε χρειαστεί.
   Στους συμπολίτες μας εύχομαι καλή χρονιά, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και όρεξη για δημιουργία. Ήμουν δίπλα τους και θα παραμείνω για όλη τη θητεία μας στο Δήμο.



Με εκτίμηση

Βασίλης  Γ. Μπιμπής
Δημοτικός Σύμβουλος
Ασκληπιείου

.



Δεν υπάρχουν σχόλια: