powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων που θα καθορίσουν τις εξελίξεις για τον "Καποδίστρια 2"


Στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι ο «Καποδίστριας 2», η νέα διοικητική μεταρρύθμιση δηλαδή, της οποίας ο χρονικός ορίζοντας θα φανεί από τις προγραμματικές δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο νέος χάρτης της χώρας, που θα συρρικνώνει τους υφιστάμενους δήμους στο 1/3 χρειάζεται μια διαδικασία για να υλοποιηθεί. Εξ αρχής χρειάζονται πόροι καθώς και η εκπόνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου που θα οδηγήσει στη μετάβαση την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μεταξύ των σεναρίων που συζητούνται για τον Καποδίστρια 2 είναι να παραταθεί μέχρι το 2011 η θητεία των τωρινών δημοτικών αρχών, προκειμένου οι επόμενες εκλογές να γίνουν με το νέο σύστημα.
Ωστόσο αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η μελέτη που είχε γίνει από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θ’ αποτελούσε τη βάση του διαλόγου μεταξύ ΚΕΔΚΕ και (τότε) κυβέρνησης, συρρίκνωνε τους σημερινούς δήμους από 1034 σήμερα σε 380 έως 390.
Η μελέτη συρρίκνωνε σε 3 τους δήμους στην Αργολίδα Άργους Ναυπλίου και Κρανιδίου, κάτι που είχε κάνει του Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου να πάρουν απόφαση για εθελοντική συνένωση .
το πρακάτω link παραπέμπει σε άρθρο από το blog του Ίωνα Ξυποιλιά για το συγκεκριμένο θέμα
http://ion18.blogspot.com/2008/09/blog-post_11.html

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: