powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

"Η μυστική συνέλευση της Βοστίτσας (26 – 30 Ιανουαρίου 1821)." Από το σύλλογο Ναυπλίου '' Ο Παλαμήδης''



Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου η ομιλία της φιλολόγου και ιστορικού  από το Αίγιο ,κυρίας Βάνας Μπεντεβή – Σπυροπούλου. Η Βάνα Μπεντεβή – Σπυροπούλου είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ).Έχει ασχοληθεί έως σήμερα με συγκεκριμένα ιστορικά και λαογραφικά θέματα της περιόδου της ελληνικής επανάστασης του 1821.Η ιστορικός ανάπτυξε  το θέμα : «Η μυστική συνέλευση της Βοστίτσας (26 – 30 Ιανουαρίου 1821).



 Το γεγονός που δρομολόγησε την έναρξη της επανάστασης του ΄21». Η Βάνα Μπεντεβή – Σπυροπούλου  φώτισε  άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές της Επανάστασης του ΄21 και γεγονότα που οδήγησαν στην δημιουργία του ανεξάρτητου και ελεύθερου ελληνικού κράτους. Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» δίνει βήμα και λόγο σε επιστήμονες που ερευνούν την ιστορική αλήθεια και παρουσιάζουν τεκμηριωμένες απόψεις για τα γεγονότα μιας σημαντικής, για την δημιουργία και ύπαρξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους, εποχής.



  Για την κα. Μπεντεβή μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου Ο Παλαμήδης κ. Σπαντιδέας.Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός ,ο δήμαρχος Αιγιαλείας  Αθανάσιος  Παναγόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος κα.



--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: