powered by Agones.gr - opap

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Η EΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



Καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Εκκλησία μας προβάλλει στους ιερούς Ναούς τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου , την  Γ' Κυριακή των νηστειών και  καλεί να τον προσκυνήσουμε με δέος και πίστη και να πάρουμε χάρη πολλή και δύναμη για τον πνευματικό αγώνα που διεξάγουμε την περίοδο αυτή. 



 Στο Ναύπλιο από την παραμονή  κυρίως γυναίκες συγκεντρώνονται και ετοιμάζουν σε καλάθια  τα σταυρολούλουδα που θα δώσει ο ιερέας  μετά την δοξολογία στους πιστούς ανήμερα της Εορτής. Φέτος στον Ιερό ναό  της Αγίας Τριάδος  στην συνοικία της Πρόνοιας  Ναυπλίου ,την θεία λειτουργία καθώς και την ακολουθία της  Σταυροπροσκυνήσεως τέλεσαν οι Ιερείς π. Ιωάννη Παπαϊωάννου και π. Κωνσταντίνο Σέρρος.



Αν περάσεις έξω από τις εκκλησιές του Ναυπλίου  σου έρχεται μία ευωδία ,από αρώματα λουλουδιών που μαζί με λιβάνι νομίζεις πως βρίσκεσαι στο Παράδεισο .  Η τρίτη Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται "Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης". Μετά από τη μεγάλη Δοξολογία στον όρθρο, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού.



--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: