powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Τιμητική εκδήλωση για την γυναίκα από το Δήμο Ναυπλιέων



Ο Δήμος Ναυπλιέων το πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, διοργανώσε τιμητική εκδήλωση με βράβευση της κυρίας Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου.


 

Η κυρία Κυριακοπούλου τιμήθηκε για την προσφορά της σε καίριους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής και πνευματικής ζωής του Ναυπλίου και γενικά της Αργολίδας με τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο. 

 

Η Φλωρίκα Κυριακοπούλου είναι Δημοσιογράφος, Επιχειρηματίας και εικαστική Καλλιτέχνης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, στο Mount Holyoke College και στο Brandeis University στις ΗΠΑ. 



Για πολλά χρόνια δούλεψε στα ΜΜΕ ως δημοσιογράφος, ξένη ανταποκρίτρια, ιδιοκτήτρια και CEO ραδιοφωνικού σταθμού. Από το 1993 έως το 2003 διηύθυνε την ΠΑΜΟΝΑ Α.Ε., εταιρεία εξαγωγών αγροτικών προϊόντων. Ασχολείται πλέον κατά κύριο λόγο με την τέχνη. Η δουλειά της είναι conceptual και περιλαμβάνει φωτογραφία, εγκαταστάσεις στο χώρο και ζωγραφική. Έχει κάνει δέκα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.



Φουγάρο: Το έργο ζωής της Φλωρίκας Κυριακοπούλου

 

Η Φλωρίκα Κυριακοπούλου επί δύο δεκαετίες είχε ένα όραμα: την δημιουργία ενός χώρου ζωής και τέχνης. Το 2012 το Φουγάρο, ύστερα από 15 χρόνια σκληρής δουλειάς, άνοιξε τις πόρτες του στο Ναύπλιο. Η ίδια θεωρεί το Φουγάρο «πρωτίστως πολιτικό εγχείρημα» με αποστολή «να συγκινεί, να ερεθίζει,να εμπνέει και να κινητοποιεί τις πνευματικές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και των ατόμων που έρχονται σ' επαφή μαζί του». Η μέχρι τώρα πορεία του δείχνει ότι καταφέρνει όλα τα παραπάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Στην τιμητική εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, ο Προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων Παναγιώτης Μπουκουρης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, οι αντιδήμαρχοι Ρ. Μπαρού, Γ. Καχριμάνης, Σ.Γαβρήλος, Ε. Ψυχογυιός,  Δ. Μπακέας, δημοτικοί σύμβουλοι, φίλοι της κ. Κυριακοπούλου από τα μαθητικά χρόνια και πολύς κόσμος που γέμισε την αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων στο Ναύπλιο.

 

Την εκδήλωση πλαισίωσε με την ευγενική συμμετοχή της η Χορωδία Νέων Παιδιών Ναυπλίου «TAMPERAMENTO».




 


--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: